USD 32,51
EUR 34,90
ALTIN 2.454,71
BIST100 9.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

En Sağlıklı 5 Kış İçeceği

Yaz aylarında soğuk içeceklerin, kış aylarında ise sıcak içeceklerin tüketimi artıyor. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtan içeceklere ihtiyaç duyuyorsanız ama bir yandan da kilo vermeye veya kilonuzu kontrol altında tutmaya çalışıyorsanız işte sizin için enerji deposu en sağlıklı 5 içecek...

En Sağlıklı 5 Kış İçeceği - Sayfa 1

Tatlı İsteğine Yanıt; Diyet Sıcak Çikolata


Kış aylarının en sevilen içeceklerinden biri sıcak çikolatadır. Kakao antioksidan kapasitesi yüksek besinlerden biridir ve bitter çikolata da magnezyum içeriğiyle stresin azalmasına yardımcı olur. Sütle birleşince daha uzun süre tokluk hissine sahip olan bu tarifle basit şeker almadan sıcak çikolata keyfi yapabilirsiniz.

 

1 bardak süt
2 kare bitter çikolata
1 yemek kaşığı kakao


Sütün içine kakao karıştırılır ve ısıtılır. Süt ve kakao karışımı ısındıktan sonra içine 2 kare bitter çikolata eklenerek eritilir. Dilerseniz üzerine servis etmeden önce, çok az daha bitter çikolata rendeleyebilirsiniz.

En Sağlıklı 5 Kış İçeceği - Sayfa 2

Sık Hastalananlar İçin; Ekinezya Çayı


Kış aylarında sık hasta olanlardansanız ekinezya çayını denemenizi öneririm. Ekinezya çayı, soğuk algınlığı önlemek veya tedavi etmek için kullanılan en popüler bitki çaylarından biridir. Ekinezyanın; bağışıklık sistemi üzerinde etkili olduğuna dair birçok çalışma var. Bu etkisini virüs veya enfeksiyonlarla savaşarak gerçekleştirdiği düşünülmektedir. Birçok çalışma ekinezyanın soğuk algınlığının süresini kısaltabildiğini, semptomlarının şiddetini azaltabildiğini ve hatta bunu önleyebileceğini bulmuştur. Bu konuda yapılacak daha çok çalışmaya ihtiyaç duyulsa da en azından kendinizi daha hissetmenize, boğaz ağrılarınızı hafiflemesine yardımcı olabilir.

En Sağlıklı 5 Kış İçeceği - Sayfa 3

Daha Fazla Antioksidan İçin; Altın Süt


Altın süt tarifimi daha önce sizlerle paylaşmıştım. Zerdeçal son zamanlarda oldukça popüler olan baharatlardan biri. Kurkumin zerdeçalın içindeki aktif bileşen, antioksidan özellikte, diyabete, metabolik sendroma, obeziteye, inflamasyonla ve kansere karşı koruyuculuğuyla gündemde. Bu konuda yapılacak çok daha fazla çalışmaya ihtiyaç var ama zerdeçal tüketimi arttıkça kansere yakalanma ihtimali azalıyor diyen çalışmalar var.

1 bardak light süt

1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

En Sağlıklı 5 Kış İçeceği - Sayfa 4

Kahveden Vazgeçemeyenlere; Tarçınlı, Sütlü Kahve


Kış aylarında da kahve keyfinden vazgeçemeyenlerdenseniz, şurup ve şeker içeren kahvelerden uzak durmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istedim. Evet biliyorum baştan çıkarıcı birçok kahve çeşidi var ve özellikle kış aylarınızda canınız daha tatlı kahveleri seçmek istiyor olabilir. Böyle zamanlarda daha bitkisel sütlerden faydalanabilirsiniz. Badem sütü veya soya sütü kullanılan kahveler biraz daha yumuşak oluyor. Elbette uzun süre tokluk hissi ve tatlı isteğinizi de bastırabilmek için tarçın da önemli.