USD 32,57
EUR 34,94
ALTIN 2.431,97
BIST100 9.780
İHBAR hattı 0552 642 79 79

En romantik ada: Santorini

Sadece 75 kilometre karelik bir alanı kaplayan Santorini, dünyanın en ünlü ve romantik adası. Her köşesinden nefes kesici manzaralar sunan Santorini, yer çekimine karşı duran bir masal diyarı adeta.

En romantik ada: Santorini - Sayfa 1

Santorini Adası Ege Denizi’nde, Yunanistan’ın 200 kilometre güneydoğusunda bulunan turistik bir ada. 14.000 nüfusa sahip ada, 2.500 yıl önce burada yaşanan bir volkan patlaması sonucunda 73 kilometrelik bir alanın çökmesiyle oluşmuş. Günümüzde adanın içine sokulan büyük koy, bu çöken 73 kilometrelik alandır.

En romantik ada: Santorini - Sayfa 2

Santorini volkanının atmosfere saldığı tefra izlerine Türkiye'de de rastlanılmaktadır. Püskürme malzemelerine Santorini yakınlarında adaların karasal yüzeylerinde rastlanırken, daha uzaklarda göl ve denizlerin tortularında bulunmaktadır. Atmosferin geniş alanlarına yayılan bu volkanik malzeme küresel soğumaya neden olmuştur. O yıllara ait ağaç halkalarından küresel soğuma izleri tespit edilmektedir.

En romantik ada: Santorini - Sayfa 3

Hilal şeklinde uzanan ada, siyah volkanik kumsalları, kızıl çamur sahilleri, denizden dimdik yükselen heybetli kayalıkların tepesine kurulmuş köyleri ile başka hiçbir adaya benzemiyor.

En romantik ada: Santorini - Sayfa 4

Sarp boz renkli kayalıkların tepelerinden ilerleyen rotada, adeta kayalara tünemiş köyler şaşkınlık ve hayranlık uyandırıcı.