USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Emeklilere çifte maaş! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Son dakika haberine göre; Türkiye'de dul ve yetimlere belli şartlar dahilinde birden fazla maaş bağlanabiliyor. Çift maaştan emekliler de yararlanabiliyor. Peki kim, hangi durumlarda birden fazla maaş alabiliyor? İşte tüm merak edilen soruların yanıtı...

Emeklilere çifte maaş! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor - Sayfa 1

Türkiye'de dul ve yetimlere belli şartlar dahilinde birden fazla maaş bağlanabiliyor. Çift maaştan emekliler de yararlanabiliyor. Bunun çerçevesini sosyal güvenlikle ilgili yasalar çiziyor.

Emeklilere çifte maaş! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor - Sayfa 2

Bir sigortalı vefat ettiğinde, eşi ister çalışsın ister emekli olsun ölüm maaşı alabiliyor. Yetimlere de belli şartlar dahilinde maaş bağlanıyor. Burada en çok merak edilen ise hem eşinden hem de ölen anne-babadan maaş alınıp alınmayacağı oluyor.

Emeklilere çifte maaş! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor - Sayfa 3

2008 öncesinde vefat eden sigortalıların yakınları farklı kurumlarda olmak üzere hem yetim hem de dul maaşı alabilmekteydi. Ancak 2008 sonrasında bu sistem değiştirildi ve yüksek olan maaş tercih edilip alınıyor.

Emeklilere çifte maaş! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor - Sayfa 4

Yani hem eşini hem babasını kaybeden bir kadın, 2008 sonrası bunlardan sadece birisinin maaşını alabiliyor. Fakat bazı istisnalar da bulunuyor.