USD 32,56
EUR 34,82
ALTIN 2.419,05
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Emekli Zammı Sonrası Promosyon Güncellemesi: Banka Değişim Süresi Ne Zaman Sona Erecek?

Emekli maaşlarına gelen zamlar üstüne bankalar verdikleri promosyon miktarlarını da artırmaya karar verdi. Artan maaşlar bankaların harekete geçmesine sebep oldu. Peki Banka Değişim Süresi Ne Zaman Sona Erecek? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Emekli Zammı Sonrası Promosyon Güncellemesi: Banka Değişim Süresi Ne Zaman Sona Erecek?
04 Ağustos 2022 | 17:29
Son Güncelleme:

Emekli Maaşı Nasıl Başka Bankaya Taşınır?

Yeni emekliler ve banka ile anlaşmasında 3 yıllık taahhüt süresini dolduranlar, maaşlarını almak için istedikleri banka ile yeniden anlaşma sağlayabiliyor. Maaşını taşımak isteyen emeklilerin, ilgili bankaya bildirimde bulunması gerekli. Bildirim işlemi e-Devlet sistemi üzerinden veya banka şubelerinden gerçekleştirilebiliyor.

Emekli Maaşı 3 Yıl Dolmadan Başka Bankaya Taşınır mı?

Yeni emekliler ya da bankasıyla taahhüt süresi dolmamış olan emekliler dahi istedikleri bankaya başvuru yaparak promosyon alma hakkına sahip. Daha iyi bir fırsat gördükleri takdirde, emekliler istedikleri bankaya maaşlarını taşıma hakkına sahip. Bu durumda halihazırda maaşını aldığı bankaya ve geçmek istediği bankaya bildirimde bulunması gerekiyor.
Emekli Maaşı Banka Değişimi İçin e-Devlet Üzerinden Bildirim

Banka değişimi için yapılacak bildirim, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Emekli, eski bankasından mevcut kaldığı süredeki promosyonu alıyor ve geri kalan kısmı iade ediyor. Yeni anlaşacağı ve geçiş yapacağı bankadan alacağı promosyon ise peşin olarak kendisine veriliyor.

Emekli Maaşı Banka Değişim Süresi Ne Zaman Sona Erecek?

Promosyon ödemelerinden 31 Ağustos 2022'ye kadar maaşını üç yıl taahhüt etmiş emekli müşteriler yararlanabilecek. Banka ile müşteri arasındaki taahhüt süresi, promosyon ödemesinin ilk hesaba geçişinden itibaren başlıyor.