USD 32,36
EUR 35,00
ALTIN 2.322,99
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

El sanatları festivali kapılarını açtı

Feyza Hobby Home çatısı altında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘El Sanatları Festivali’, kapılarını açtı. 11-12 Eylül tarihleri boyunca devam edecek olan festival ziyaretçilerini bekliyor olacak.

El sanatları festivali kapılarını açtı - Sayfa 1

Serdivan Arabacıalanı Mahallesi Mert Sokak’ta, Feyza Hobby Home çatısı altında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘El Sanatları Festivali’, kapılarını açtı. 11-12 Eylül tarihleri boyunca devam edecek olan festival ziyaretçilerini bekliyor olacak. 

Feyza Hobby Home işletmecisi Feyza Kaya, "Ben ilk başta hobi evimin bahçesinde düzenlemiştim girişimci kadınlarla beraber. 10 tane kadınla yol alalım onlarda satsınlar ürünlerini sadece bizim hobi evimizin ürünleri satılmasın diyerek bir yola çıktk. Orada biz 10 hanımla çıkacağımız yola 30 girişimci kadınla devam ettik. Katılımcı sayısı yüksek olduğu için belediyemizden bize daha büyük bir yer tahsis etmesini istedik. Sağ olsun başkanımda yardımcı oldu, bize bu yeri tahsis ettiler. 50 girişimci kadınla yola çıkmayı düşünürken, 70 çadır 140 girişimci kadınla şuan buradayız. Kadınlarımız sadece elleriyle yaptıkları ürünlerin tanıtımını ve satışını yapıyorlar. Buradan elde ettikleri kazanımları ile birlikte kendi ev ekonomilerine de katıkı da bulunabilecekler. Biz artık bu festivali belediyemizden yer konusunda destek gelirse gelenekselleştirmek istiyoruz. İnşallah bu hayallimizi de gerçekleştirebiliriz. Serdivan bölgesinde her yıl bu festivali yapmayı çok istiyoruz." dedi.

El sanatları festivali kapılarını açtı - Sayfa 2

Festivalin büyük destekçisi olan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Siber Bacı ise festival hakkında şunları söyledi;

" İlk Feyza Hanımdan bu daveti aldığımızda biz kadınlarımızın gözündeki o ışığı gördük. Feyza hanım belediyemizden bir alan istedi bizlerde belediye başkanımızla görüşerek bu alanı tahsis ettik. 140 girişimci kadın şu anda burada. Burada ki kadınlarımıza büyük destek veriyoruz çünkü bu kadınlarımızın çoğu evinde bu işi yapıyor. Bizim öncelikli amacımız burada bire bir vatandaşlarla hem sıcak temas kurup hem de ürünlerini satmaları için destek olmak. Güzel bir proje bu projenin devamını bende çok istiyorum. Feyza hanıma sonuna kadar destek veriyorum. Önümüzde ki sene içerisinde bahar şenlikleri ya da festival adı altında kadın girişimcilere sonuna kadar arkasında olduğumuzu hissettireceğiz. Ben tüm kadınlarımızın yanındayım. Evde durmasınlar üretsinler ki ekonomiye destek olsunlar.  

El sanatları festivali kapılarını açtı - Sayfa 3

Festivale katılım sağlayan girişimci kadınlardan Necla Gümüş duygularını şu sözlerle ifade etti; "Bu hikaye benim insanlara özenli sunumlar yapma isteğimle başladı. Durum böyle olunca çevrem yaptığım sunumları çok beğendi. Devamlı, yaptığım şeyleri daha çok insanın tatmasi gerektiği konusunda beni teşvik ettiler. Daha sonra yarışmalara katıldım. Bazılarından derece alarak ayrıldım.

El sanatları festivali kapılarını açtı - Sayfa 4

Bu neclaninmutfakaski hesabı için kırılma noktası oldu diyebiliriz. Başta kendi halinde, ilkokul mezunu bir kadinken artık üretken girişimci bir kadınım. Her şeyin temelinde benim üretmeye olan tutkum ve ailemden, arkadaşlarımdan aldığım destek var. Bu destek ve kendime duyduğum güven sayesinde bugün sizlerle buluşuyoruz. Emeği ve desteği olan herkese teşekkür ederim.