USD 32,20
EUR 35,01
ALTIN 2.500,70
BIST100 10.644
İHBAR hattı 0552 642 79 79

EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

28 Nisan tarihinde yapılan EKPSS sınavına giren adaylar için kura başvuruları başladı. Peki EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?
06 Mayıs 2024 | 13:13
Son Güncelleme:

EKPSS kura başvurusu ne zaman?

SYM takvimine göre, kura başvuracak adayların başvuruları 6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuru sürecini kaçıran adaylar için ise geç başvuru imkanı, 4-5 Haziran 2024 tarihleri arasında sağlanacak.

EKPSS kura başvurularının önemli bir detayı da 2022 yılında yapılan EKPSS sonuçlarının geçerliliği.

Bu sonuçlar ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl boyunca geçerli olacak.

Yani 2022-EKPSS’ye giren veya kura başvurusu bulunan adaylar, istedikleri taktirde 2024 EKPSS/Kura başvurularını yapabilecekler.

EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır?

ÖSYM'nin son duyurusuna göre, daha önce EKPSS'ye başvuran ve engel durumunda herhangi bir değişiklik olmayan adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenmeyecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli fotoğrafı olan ve eğitim bilgilerinde herhangi bir değişiklik bulunmayan adaylar, 2024 EKPSS/KURA başvurularını bireysel olarak ÖSYM'nin internet sitesinden yapabilecekler. Bu adaylar için ek belge düzenlenmesine gerek olmayacak.

Ancak ilk defa sınava girecek veya kura başvurusu yapacak adaylar için durum farklı. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde EKPSS/KURA için gerekli engel grubu bilgisi bulunmayan veya bu bilgide değişiklik olan adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenecek.

Bu belge, adayın engel grubu bilgisini içerecek ve adayın kendisi ve görevli tarafından imzalanacak. Belgenin 3 nüshası düzenlenecek ve bir nüsha Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünde, bir nüsha adayda kalacak, diğer nüsha ise başvurunun yapıldığı ÖSYM Başvuru Merkezi görevlisine teslim edilecek.

Kura başvuruları için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde, adayın sadece engel grubu yazılacak, diğer engelle ilgili bilgiler ise boş bırakılacak.

EKPSS KURA BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Kimler başvurabilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesi 7'inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar, EKPSS/Kura başvurusunda bulunabilecekler.

Bu kapsamda, 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar da EKPSS/Kura başvurusunda bulunabilecekler.