USD 32,49
EUR 34,92
ALTIN 2.438,45
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Duyarsızlık çileden çıkarttı! Belediyeler temizliyor, vatandaş kirletiyor

Büyükşehir ve Serdivan Belediyesi tarafından sıklıkla temizlenen halk dilinde Serdivan Tepe, Paraşüt Tepe diye bilinen Kırantepe'de duyarsız vatandaşların etrafa saçtığı çöp ve plastik atıklar yüzünden tekrar kirlendi.

Duyarsızlık çileden çıkarttı! Belediyeler temizliyor, vatandaş kirletiyor
22 Şubat 2022 | 11:11
Son Güncelleme:

Serdivan Belediyesi yetkilileri tarafından her ay temizlenen fakat daha sonra yine kimliği belirsiz kişiler tarafından kirletilen bölgenin etrafı çöp doldu.

Serdivan'da ne yazık ki insan eliyle kirlenmeye devam ediyor. Gelişmiş ülkelerde doğanın önemi insanlara küçük yaşlarda öğretilirken Serdivan'da ise bilinçsiz vatandaşlar tarafından çöp ve plastik atıklar doğaya gelişigüzel bırakılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından vatandaşların sıklıkla kullandığı ve ziyaret ettiği yerleri titizlikle temizliyor. Serdivan Belediyesi'nin de yürüttüğü çalışmalar neticesinde Temizlik İşleri ekipleri tarafından her hafta baştan sona temizleniyor.

Fakat vatandaşların dilinde Serdivan Tepe, Paraşüt Tepe diye bilinen Kırantepe'de etrafa saçılan çöpler tepki çekti. Gelen misafirlerine sunduğu panoramik Sakarya manzarasının yanı sıra duyarsız vatandaşların çevreye verdiği zarar nedeniyle çevre kirliliği manzarasına da yol açıyor.

Alanda bırakılan ve gelişigüzel atılan her çöpün, özellikle de plastik ve metal atıkların hem yaban hayatına hem de çevreye büyük zarar verdiğini ifade eden yetkililer, en etkili temizliğin kirletmemekten geçtiğini dile getirerek vatandaşlardan çevreye karşı daha duyarlı olması konusunda uyarıda bulundu.