USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri: Machu Picchu

Dünyanın Yedi Harikası’ndan Machu Picchu Antik Kenti, Titicaca Gölü'ndeki yüzen adaları, Amazon ormanları ile ziyaretçilerine geniş bir aktivite yelpazesi sunan Güney Amerika ülkesi Peru’nun turizmdeki çekiciliği her geçen gün artıyor.

Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri: Machu Picchu - Sayfa 1

Dünyanın en yüksek ülkelerinden biri olan Peru'yu ziyarete giden yabancı turistler zaman zaman nefes darlığı çekiyor. Bu turistlere oksijen desteği verildiği söyleniyor.

Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri: Machu Picchu - Sayfa 2

Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan Machu Picchu Antik Kenti, Titicaca gölündeki yüzen adaları, Amazon ormanları ile ziyaretçilerine geniş bir aktivite yelpazesi sunan Güney Amerika ülkesi Peru’nun turizmdeki çekiciliği her geçen gün artıyor.

Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri: Machu Picchu - Sayfa 3

İnka medeniyetiyle ilgili gizemlerin meydana getirdiği soruların başında; "Tekerleği ve yazıyı bulamayan İnka uygarlığı, 1450 yılları civarında Machu Picchu gibi bir mühendislik harikası şehri nasıl ve neden inşa etti?" geliyor.

Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri: Machu Picchu - Sayfa 4

Adeta bulutlara asılı vaziyette, bir dağ zirvesine inşa edilen bin kişilik Machu Picchu Antik Kenti, yüzyıllardır depremlere karşı dimdik ayakta duruyor.