USD 32,37
EUR 34,98
ALTIN 2.325,64
BIST100 9.138
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Dünyanın üçüncü en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Zigana’da sona yaklaşıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tamamlandığında dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak Zigana Tüneli’nde sona yaklaşıldığını bildirdi.

Dünyanın üçüncü en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Zigana’da sona yaklaşıldı - Sayfa 1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tamamlandığında dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak Zigana Tüneli’nde sona yaklaşıldığını bildirdi.

Dünyanın üçüncü en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Zigana’da sona yaklaşıldı - Sayfa 2

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Trabzon-Gümüşhane kara yolu üzerinde yapımı devam eden Yeni Zigana Tüneli Projesi’nde yüzde 91 oranında kazı destekleme seviyesine gelindiğini bildirdi. Tünel tamamlandığında Trabzon ile Gümüşhane arası araçla 1,5 saat olan ulaşım 40 dakikaya düşecek.

Dünyanın üçüncü en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Zigana’da sona yaklaşıldı - Sayfa 3

Doğu Karadeniz Bölgesi’ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran’a bağlayan tarihi İpek Yolu’nun geçtiği güzergahta olan ve tamamlandığında dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak Zigana Tüneli’nin inşaatında sona yaklaşıldığını belirten Bakanlık, 24 saat vardiyalı çalışmaları süren tünel inşaatında yüzde 91 oranında kazı destekleme seviyesine gelindiğini, ışığın görünmesine ise çift yönlü olarak 1,2 kilometre kalındığını bildirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tamamlanmak üzere olan Zigana Tüneli için şu değerlendirmelerde bulundu:

Dünyanın üçüncü en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Zigana’da sona yaklaşıldı - Sayfa 4

“Zigana Tüneli bittiğinde burası Erzurum ile Trabzon arasında hem lojistik koridor olarak hem de ulaşım açısından büyük önem ihtiva eden bir tünel olacak. Dünyanın en önemli, en büyük tünellerinden bir tanesi olarak bölgeye büyük hizmetler yapacak. Hem lojistik olarak Trabzon Limanı’nı Orta Anadolu’ya bağlayacak, Türkiye’nin güneyine, doğusuna bağlayacak önemli bir aks üzerinde olacak.”