USD 34,27
EUR 37,51
ALTIN 2.895,55
BIST100 8.964

Dünyanın gözü bu fuarda

Her yıl tüm dünyadan yeşili seven, peyzaja ilgi duyanların ilgi odağı olan PSB Anatolia Fuarı’nın 6’ıncısı bu kez ilk kez uluslararası unvanla kapılarını açtı. Binlerce süs bitkisi, bahçe sanatı ürünü ve son teknolojiyle üretilen peyzaj ürününün sergilendiği fuar, 6-9 Eylül arasında Türkiye’den ve dünyadan 40 bine yakın ziyaretçi ağırlayacak. Yerli üreticiyi dünya pazarına taşıyacak fuarda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’nın avantajını dünyada lider olmak için kullanacağız."dedi.

06 Eylül 2023 | 15:05
Son Güncelleme:
Dünyanın gözü bu fuarda - Sayfa 1

Büyükşehir Belediyesi, peyzaj ürünleri ve süs bitkiciliği alanında dünyada marka olan PSB Anatolia Fuarı'nın 6'ncısına ev sahipliği yapıyor. Karma Fuarcılık ortaklığında yürütülen organizasyonla binlerce süs bitkisi ve peyzaj ürününü sergileneceği, kapsamı açısından dünyanın sayılı organizasyonlarından olan fuarın kapıları bugün itibarıyla Kırkpınar Sahili'nde açıldı.

Dünyanın gözü bu fuarda - Sayfa 2

230 firma ve 24 belediye

PSB Anatolia Uluslararası Peyzaj, Süs Bitkileri ve Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı'nın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Kırkpınar'daki 60 bin metrekarelik fuar alanında 230 firma, 24 belediye ve diğer kuruluşlar ürünlerini sergilediği özel alanlarını ilgi çekici dokunuşlarla hazırladı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile birlikte Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SUBÜ Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Fuar Koordinatörü Remzi Adıyaman, ilçe belediye ve AK Parti teşkilat başkanları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dünyanın gözü bu fuarda - Sayfa 3

“Sakarya’nın ekolojisi üretmeye teşvik ediyor”

Kurdeleyi keserek dev fuarın startını veren Başkan Yüce, Sakarya'nın süs bitkisi üretimine uygun bir ekolojiye sahip olduğunu ve oluşturulan teknik altyapının kendilerini sürekli çalışmaya, üretmeye teşvik ettiğini söyledi.

Yüce, “Dünya’da Süs Bitkisi üretimi incelendiğinde, süs bitkileri üreticiliği çok eskilere dayandığını görüyoruz. Zaman içerisinde savaşlar, salgınlar, sosyolojik ve kültürel değişimler bu üretimi etkilemiştir.  Bugün görüyoruz ki Avrupa ülkeleri de artık bu talebi karşılayamıyor. Sakarya’mızın Süs Bitkisi Yetiştiriciliğine uygun ekolojisinin olması bizlere çok uygun bir üretim sahası sunuyor. Buna ilaveten üretim konusunda teknik altyapılarımızın olması bizleri sürekli çalışmaya, üretmeye yönlendiriyor” dedi.

Dünyanın gözü bu fuarda - Sayfa 4

Doku kültürü tekniğiyle marka şehir

Başkan Yüce ayrıca "doku kültürü" tekniğiyle kurdukları laboratuvar ortamında en üst düzey kalitede süs bitkisi ürünleri elde ettiklerini anlattı.

Öte yandan Sakarya olarak Türkiye'deki süs bitkisi üretiminin %44'ünü Sakarya'nın karşıladığını ifade eden Yüce, “Doku kültürüyle laboratuvarda üretim yapıyor, üretilen bitkilerin dış ortama alıştırma çalışmalarını yürütüyoruz. Böylece Doku Kültürü Laboratuvarında ürettiğimiz bitkiler ile üst kalitede ürünü elde ediyoruz. Dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliğinde kendi ihtiyacımızı, diğer belediyelerimizin ihtiyacını karşılıyoruz. Sakarya olarak ülkemizin dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği üretiminin %44’ünü karşılıyoruz. Şehrimizin avantajlarını sektörde lider olmak için kullanacağız. Fuarımız sayesinde ilgili kurumlarla doğrudan iletişim kurabilecek, yenilikleri tanıyacağız” ifadelerini kullandı.