USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Doç. Dr. Aktay SAÜFEST’i değerlendirdi

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğr. Gör. Doç. Dr. Aydın Aktay Sakarya Üniversitesi Bilim, Kitap, Sanat, Film, Spor ve Kariyer Festivali ve imza günü hakkında Haber Fokus’a konuştu.

Doç. Dr. Aktay SAÜFEST’i değerlendirdi
13 Mayıs 2022 | 17:35
Son Güncelleme:
HABER FOKUS/ ZÜLAL CEREN MISIR

Aktay SAÜFEST hakkında “Beklediğimden yüksek kalitede festivalle karşı karşıyayız. Tabi ki işin mutfağındakilere, Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu’nun hakkını vermek lazım gerçekten güzel bir organizasyon düzenlemiş. Yabancı öğrencilerin kendi kültürlerini Sakarya’ya tanıtma fırsatı oldu. Bilim teknoloji anlamında, söyleşi, kitap ve müzik platformu var. Hepsi bir arada düşünülmüş karmaşık bir organizasyon ama insanların her istediğine kolay ulaşabileceği, karmaşaya rağmen güzel bir sadelik var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Aktay kitapları için “2019 ve 2022 yılında 2 kitap çıkarttım. İlk kitabım Yeni Türkiye’de Yeni kuşakları anlatıyordu. Bir taraftan yeni Türkiye gerçeğiyle bir taraftan yeni Türkiye’nin yeni nesilleri var. Farklı zemin ve yörelerde yetişiyorlar. Bu konu ilgimi çektiği için araştırma yapıp kitaplaştırdım. Bu benim ilk kitabımdı. Bu kitabın etkisiyle ve motivasyonuyla ikinci kitabımı çıkarttım. Oryantalizmin Etkisinde Türk Tarzı Siyasal Arayışlar yaptığım çalışmaların etkisiyle ortaya çıkmıştır. Biraz aceleye gelmiş kitaplar olabilir ama bu kitapların üzerlerinde çalışarak olgunlaştırdım. Yakın zamanda düzenlenmiş bir şekilde basılacak.” Dedi.