USD 32,53
EUR 34,86
ALTIN 2.442,29
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Diyarbakır ve Tatvan'a tren seferleri başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, nisan ayında Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan hatlarında yeni turistik trenlerin sefere başlayacağını duyurdu.

Diyarbakır ve Tatvan'a tren seferleri başlayacak
01 Mart 2024 | 16:22
Son Güncelleme:

Yaz turizmi için hazırlıklar başladı.

Bu kapsamda turistik yolculuklardan biri olan Doğu Ekspresi için de hazırlıklar yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, alternatif tren seferleri düzenleneceğini belirtti.

"İki trenle taleplere cevap verdik"

Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan güzergahlarında turistik trenlerin nisan ayında seferlerine başlayacağını ve haziran ayının ortalarına kadar seferlerin devam edeceğini kaydederek, "Ankara-Kars hattında Doğu Ekspresi'nin yanı sıra kış sezonunda sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi büyük talep görüyor ve seyahat severler, farklı parkurlarda da aynı şekilde turizm amaçlı trenlerin sefere konulması yönünde talepte bulunuyordu. Bu iki trenle bu taleplere cevap verdik." ifadelerini kullandı.

19 Nisan'da hareket edecek

Vatandaşlar tarafından çok talep edilen turistik trenlere yenilerini eklemekten mutluluk duyduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Diyarbakır seferini yapacak trenin 1051 kilometre hat uzunluğunda olduğunu ifade etti.

Uraloğlu; 180 kişi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşan trenin 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te Ankara'dan hareket edeceğini, Diyarbakır'dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de seferlerine başlayacağını aktardı.

Uraloğlu, "Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya'da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı'da 4 saat, Kayseri'de 3 saat turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak." dedi.

9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagon

Tatvan seferini yapacak olan yeni turistik trenin, 1262 kilometrelik hat uzunluğunda olduğunu aktaran Bakan Uraloğlu, yeni trenin 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluştuğunu söyledi.

Uraloğlu, seferin 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55'te Ankara'dan başlayacağını belirterek, "Ankara-Tatvan seferinde Elazığ'da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan'dan 06.35'te hareket edecek tren Tatvan-Ankara seferinde Palu'da 3 saat, Elazığ'da 4 saat ve Kayseri'de 3 saatlik duruş yapacak." ifadelerini kullandı.

Yataklı kabin fiyatı 9 bin TL

Yeni açılacak turistik trenler için fiyat bilgisini de paylaşan Bakan Abdulkadir Uraloğu, Ankara-Diyarbakır parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin fiyatının 9 bin lira, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Uraloğlu, Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin fiyatının 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira olduğunu söyledi.