USD 32,94
EUR 35,76
ALTIN 2.529,05
BIST100 10.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Diyanet hac ön kayıtları ne zaman bitiyor? Başvuru ücreti ne kadar?

024 yılında kutsal topraklara giderek hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, hac ön kayıt süreci ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, hac ön kayıtları ne zaman bitecek? Hac ön kayıt nasıl ve nereden yapılır, kayıt ücreti ne kadar? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Diyanet hac ön kayıtları ne zaman bitiyor? Başvuru ücreti ne kadar?
19 Eylül 2023 | 11:29
Son Güncelleme:

Hac ön kayıtları ne zaman bitiyor?

2024 yılı hac kayıtları 13 Eylül tarihinde başladı ve 11 Ekim tarihinde sona erecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.

Daha önce hac kaydı olup durumlarında değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yenilenecek. İl, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türünde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden ya da il-ilçe müftülükleri aracılığıyla durumlarında güncelleme yapabilecek.

Hac ön kayıt ücreti ne kadar?

İlk defa kayıt yaptıracak olan hacı adayları 450 TL'lik hac ön kayıt ücretini yatıracak.

İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız; anlaşmalı bankalardaki (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılımı, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) kurumsal hesabına ön kayıt ücreti yatıracaklardır.