USD 42,53
EUR 49,63
ALTIN 5.776,65
BIST100 10.919
Diyanet Başkanı Erbaş ve Suudi Bakan Rabia’dan Ortak Basın Toplantısı - Sayfa 2

2024-2025 umre sezonunda Türkiye’den 650 bin kişinin umreye gittiğini aktaran Erbaş, gençlerin Harameyn-i Şerifeyn’i ziyaret etmesinin önemine değindi. Ayrıca 2026 yılı hac organizasyonu için Suudi tarafıyla işbirliği noktasında istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

Suudi Bakan Rabia ise, Türk umrecilerinin ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanacağını belirterek, uçak seferlerinin artırıldığını ve e-vize hizmetinin aktif hale getirildiğini söyledi. Bakan Rabia, hac ve umre organizasyonunda Türkiye’nin başarılı bir örnek oluşturduğunu vurguladı.

Diyanet Başkanı Erbaş ve Suudi Bakan Rabia’dan Ortak Basın Toplantısı - Sayfa 3

Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ile İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da hazır bulundu.