USD 32,94
EUR 35,76
ALTIN 2.529,05
BIST100 10.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Diş Hekimliği Fakültesi artık SGK kapsamında!

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, geçtiğimiz yıl yapılan başvurunun olumlu sonuçlanmasıyla SGK kapsamında hasta randevu sürecine dahil oldu. SGK'lı hastalar fakülte bünyesinde muayene olabilecek ancak hasta kabulü şu an için başlamadı.

Diş Hekimliği Fakültesi artık SGK kapsamında!
11 Eylül 2023 | 14:31
Son Güncelleme:

Sakaryalıların SGK'dan yararlanamadığı ve muayene ücretinin tamamını cebinden ödeyerek muayene olduğu Diş Hekimliği Fakültesi'nde yeni bir gelişme yaşandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al göreve geldikten sonra 2022 yılının Ağustos ayında Üniversite bünyesinde bulunan diş fakültesinden emekli ve sigortalıların da yararlanması için harekete geçmişti.

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, SGK kapsamında hasta kabul sürecini başlatmak üzere önemli bir adım attı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamza Al'ın öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda, Sağlık Bakanlığı başvuruya olumlu yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile birlikte, 1 Eylül tarihinden itibaren SGK'lı hastalar, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde muayene olabilecekler. Bu önemli adım, emekliler ve sigortalılar dahil birçok kişinin yararlanabileceği bir süreci başlatıyor.

Ankara’dan gelen karar sonrası sevinç yaşansa da, hasta kabul süreci henüz başlamış değil. Medyabar'ın haberine göre, fakülte binasındaki çalışmaların ardından SGK'lı hasta alımına bu sene içerisinde başlanacak. Hasta alımının ne zaman başlayacağına dair ise kesin bir tarih verilmedi.