USD 32,20
EUR 35,01
ALTIN 2.500,70
BIST100 10.644
İHBAR hattı 0552 642 79 79

"Deprem için maç bitti. Uzatmalardayız!"

SATSO yönetimi tarafından Şubat ayı meclis toplantısında deprem ile ilgili konuşma yapmak için çağrılan SAÜ İnşaat Mühendisliği Öğr. Gör. Dr. Tuba Tatar, "Deprem için maç bitti. Uzatmalardayız!" ifadelerini kullandı.

22 Şubat 2023 | 16:29
Son Güncelleme:

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır hasara neden oldu. Depremlerde yüzlerce bina yıkılırken, 42 binin üzerinde vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Yaşanan bu gelişmelerden sonra kamu, özel kuruluş ve STK'ların tek gündemi ise asrın felaketi oldu. Sakarya'nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan SATSO'da Şubat ayı meclis toplantısı için konuk konuşmacı olarak SAÜ İnşaat Mühendisliği Öğr. Gör. Dr. Tuba Tatar'ı davet etti.


Kürsüde yaptığı konuşmada çok net ifadeler kullanan Tatar, SATSO meclis üyelerine uzatmalardayız ifadelerini kullandı.

"ADAPAZARI HER YERDEN FAY HATLARI İLE KUŞATILMIŞ..."
Tatar yaptığı açıklamada;

"Sakarya'da diri fay hatları üzerinde yapılarımız var. Sakarya Kahramanmaraş'tan farksız değil. Deprem bekleniliyordu ama bu kadar büyük olduğu tahmin edilmemişti.
Yapıda merdiven en zayıf noktadır. Herkes eğitimsizlikten merdivenler koşuyor. Yapmamız gereken çök kapan tutun olmalı. Adapazarı her yerden fay hatları ile kuşatılmış durumda. Hatay'da olan şeyin burada olma ihtimali çok yüksek.


"DEPREMİN ELİ KULAĞINDA..."
SAÜ, Büyükşehir ve AFAD ile Türkiye'de ilk olan bir proje yapıyoruz. Riskli binaların belirlenip gereğinin yapılması için uğraşıyoruz. İl risk azaltma planlarını hazırlandık son aşamasındayız. İrap bizim için çok önemli. SAÜ olarak yapabileceğimiz tüm faydaları sağlamak istiyoruz. Deprem için tam tanım şu olabilir: uzatmaları oynuyoruz. Maç bitti. Uzatmalardayız. Depremin eli kulağında.


"SİZ YAPIYI İSTEDİĞİNİZ KADAR SAĞLAM YAPIN..."
"Deprem için döngü tamamlandı. Döngüyü geçtik. 90+1'de değiliz. Uzatmaların da sonundayız. 90+2, 90+3'teyiz. Bu söylediklerim Sadece bir bölge için değil. Tüm Sakarya için geçerli. Hatta tüm Marmara bölgesi için geçerli. Zemin sıvılaşma var. Siz yapıyı istediğiniz kadar sağlam yapın eğer sıvılaşma varsa toprağın içine gömülür. Öncelik zemin olmalı. Böyle riskli bölgelerde binaların sağı solu önü arkası boş bırakılır. Sakarya'da bu yok. Kahramanmaraş'ta da yoktu" ifadelerini kullandı.

(Medyabar)