DEAŞ’a Büyük Darbe: 21 İlde 357 Şüpheli Gözaltına Alındı
Türkiye genelinde bu sabah, terör örgütü DEAŞ’a yönelik büyük bir eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, 21 ilde düzenlenen baskınlarda toplam 357 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM birimleri, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve istihbarat birimlerinin koordinasyonunda yürütüldü.
Özellikle İstanbul’da, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda 114 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi ve burada 110 şüpheli yakalandı. Zanlılardan 41’inin Yalova’daki silahlı saldırıyla bağlantılı olduğu ve yılbaşı döneminde benzer eylemlere girişme planı yaptıkları belirlendi.
Operasyonlar diğer illerde de geniş çaplı şekilde yürütüldü. DEAŞ ile bağlantısı olduğu tespit edilen kişiler hakkında gözaltı ve yakalama kararları uygulandı. Araştırmalar, dijital materyallerin incelenmesi ve örgüt yapısı ile irtibatların tespit edilmesi üzerine yoğunlaştı.
Bu kapsamlı operasyon, İçişleri Bakanlığı’nın DEAŞ’ın yeniden yapılanma çabalarına karşı aldığı tedbirlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bakan Yerlikaya, örgüte karşı mücadelenin ülke genelinde kararlılıkla sürdüğünü belirtti.