DEAŞ'a 28 İlde Darbe
28 ilde düzenlenen operasyonlarda DEAŞ terör örgütüne yönelik 153 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüte finans sağladığı ve propaganda yaptığı tespit edildi.
28 İlde DEAŞ Operasyonu: 153 Şüpheli Gözaltında
İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda, terör örgütü DEAŞ’a yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Son iki hafta boyunca aralıksız devam eden çalışmalar kapsamında 28 farklı ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda toplam 153 şüpheli gözaltına alındı.
Bakan Ali Yerlikaya’nın aktardığı bilgilere göre, gözaltına alınan şahısların DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu, örgüte finansal destek sağladıkları, çeşitli sivil toplum görünümlü yapılar aracılığıyla örgüt lehine para akışı gerçekleştirdikleri ve sosyal medya hesapları üzerinden propaganda faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi.
Operasyonların yapıldığı iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa gibi büyükşehirlerin yanı sıra Çorum, Kırşehir, Kastamonu ve Nevşehir gibi birçok kent de yer aldı. Güvenlik güçleri, yapılan aramalarda dijital materyaller, çok sayıda örgütsel doküman ve delil niteliğinde malzemeye el koydu.
Bakanlık kaynakları, terör örgütlerine karşı mücadelenin tüm kararlılığıyla süreceğini ve halkın güvenliği için benzer operasyonların genişleyerek devam edeceğini bildirdi.