USD 32,33
EUR 35,06
ALTIN 2.281,90
BIST100 8.997
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Dayakçı öğretmen kendisini bu sözlerle savundu: Bir-iki tokat!

Aksaray Ortaköy'de öğrencisini döven ve Sakarya'da da görev yapan matematik öğretmeni Ali Rıza Y.'in ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde psikolojik sorunları olduğunu ileri süren Ali Rıza Y., "Hap kullanıyordum. Ancak o gün hap kullanmayı unutmuşum. Bunu nasıl yaptım bende bilmiyorum" dedi.

Dayakçı öğretmen kendisini bu sözlerle savundu: Bir-iki tokat!
24 Aralık 2021 | 13:31
Son Güncelleme:

Türkiye'de günlerdir Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde 5. sınıf öğrencisi S.T.K'nin matematik öğretmeni Ali Rıza Y. tarafından tekme-tokat dövülmesini konuşuyor.

"PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞIM VAR" İDDİASI

Dayakçı öğretmene görevden el çektirilirken, hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ali Rıza Y. ifadesinde, "Psikolojik rahatsızlığım var. O nedenle ilaç kullanıyorum. O gün ilaç kullanmayı unutmuşum. Bana hırsız dedi ve küfür etti. Ben de kendimi kaybetmişim. 1-2 tokat attım zannettim. Görüntüleri izleyince bunu nasıl yaptım ben de bilmiyorum. Olay nedeniyle üzgünüm" dedi.

BABA: EN AĞIR CEZAYI ALSIN

Baba Duran K. da, "Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Ne kadar çok ceza alırsa o kadar iyi olacak. Onun bir daha öğretmenlik yapmasını istemiyoruz. Biz ilk başta görüntüleri görünce bir iki tokat attı zannetmiştik. Hatta olabilir diye düşünmüştük. Ama görüntüleri izleyince şok geçirdik. Bu yapılanlar bir çocuğa değil büyük bir insana bile yapılmaz. Çocuğumun durumu iyiye gidiyor. Psikolojik destek almaya başladık. Devletimizin sağ olsun ilk günden beri yanımızda. Bundan sonrası yargının işi" diye konuştu.

Öte yandan öğrencisi T.K.'ya tokat ve yumruk atıp dövüp, boğazını sıkan Ali Rıza Y.'nin Sakarya'da da görev yaptığı ve benzer şekilde öğrencilere şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı.