USD 32,60
EUR 34,84
ALTIN 2.495,36
BIST100 9.468
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Darıçayırı Barajı bölgenin gelişimi ve değişimine büyük katkı sunacak”

Başkan Ekrem Yüce, Ferizli ve Söğütlü’de yoğun temaslarda bulundu. Belediye başkanları, ilçe başkanları, muhtarlar, teşkilat mensupları, belediye çalışanları ve esnaflarla bir araya gelen Başkan Yüce, Darıçayırı Barajı’nın bölgenin gelişimi ve değişimi için çok önemli olduğunu vurguladı.

“Darıçayırı Barajı bölgenin gelişimi ve değişimine büyük katkı sunacak”
19 Nisan 2022 | 13:44
Son Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ferizli ve Söğütlü’de bir dizi temaslarda bulundu. İlçe belediyelerini ziyaret eden Yüce, AK Parti ilçe başkanlıklarında da çalışmaları değerlendirdi. İlçe muhtarlarıyla da bir araya gelen ve 3 yıllık süreçte hayata geçirilen yatırımları paylaşan Başkan Ekrem Yüce, esnaf ziyaretleriyle de ilçenin nabzını tuttu. Yüce, Ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni ettiği ziyaretlerinde ilçelerin gelişimi, değişimi ve kalkınması için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Ferizli gelişmeye devam edecek

Ferizli’de ilçe belediye başkanı İsmail Gündoğdu, AK Parti ilçe başkanı Muhsin Zurnacı, Muhtarlar Derneği Başkanı Haluk Onay, muhtarlar, teşkilat mensupları ve belediye çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Yüce, esnaf ziyaretleriyle son verdiği Ferizli ziyaretlerinde yatırımların devam edeceğini ve ilçenin gelişimini sürdüreceği mesajını paylaştı.

Üstyapıya 18 milyonluk yatırım

Yüce, “Ferizli’de bizleri en güzel şekilde ağırlayan Ferizli Belediye Başkanımız İsmail Gündoğdu başta olmak üzere İlçe Başkanımız Muhsin Zurnacı’ya ve tüm Ferizlili hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. İlçemizin üstyapısına 18 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. 33 kilometreye ulaşan yol ağlarını 60 bin ton asfalt ile yeniledik. İlçemizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanındayız. İnşallah yatırımlarımız sürecek” dedi.

Söğütlü’de yoğun temaslar

Yüce, daha sonra Söğütlü’de ilçe belediye başkanı Koray Oktay Özten, AK Parti ilçe başkanı Selçuk Kurt, Muhtarlar Derneği Başkanı Cihan Çakırsoy, muhtarlar, teşkilat mensupları ve belediye çalışanlarıyla buluştu. İftar öncesi esnafları da ziyaret eden Başkan Yüce, esnafların Ramazan ayını tebrik etti, hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

İlçelerimizin en güçlü destekçisiyiz

Nazik misafirperverlikleri dolayısıyla Söğütlü heyetine teşekkür eden Başkan Ekrem Yüce, “Söğütlü’yü geleceğe hazırlayacak, modern şehirleşmenin gerekleri için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. İlçemizde 10 milyona yakın üstyapı yatırımı yaptık. Kanalizasyon çalışmalarımız başladı ve en kısa sürede tamamlanacak. İlçe belediyemizle iş birliği halinde hareket ediyor, şehrimiz için gayretle çalışıyoruz. Her zaman olduğu gibi ilçemizin en güçlü destekçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

1,5 milyarlık yatırım bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak

Ferizli ve Söğütlü ziyaretlerinin en özel gündemi ise Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,5 milyarlık yatırımla hayata geçirilecek Darıçayırı Barajı oldu. Şehrin kuzeyinin su geleceğini garanti altına alacak projenin yap-işlet-devret modeli ile hayat bulacağını belirten Başkan Yüce, “İsale hatları, arıtma tesisleri, hidroelektrik santrali ile bir bütün olarak ele aldığımız Darıçayırı Barajı, şehrimizin kuzeyinde ikamet eden hemşerilerimizin kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılayacağız. Aynı zamanda hâlihazırda mevcut olan OSB’lerin su ihtiyacını karşılayacağız. Proje orta vadede kendini amorti edecek ve Sakaryalıların olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.