USD 32,33
EUR 35,08
ALTIN 2.308,50
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cuma namazı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, terör örgütlerini silahlandıran ABD'ye tepki gösterdi. Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesini hatırlatan Başkan Erdoğan, "Suriye'den Putin'den daha farklı beklentilerim var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cuma namazı sonrası önemli açıklamalar
24 Eylül 2021 | 14:04
Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu.

BİDEN İLE YAPILAN GÖRÜŞME HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

Cuma namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye-ABD ilişkileri şu ana kadar beklentim ve sayın Biden ile olan görüşmelerde de istenilen neticede değil. Şu an da aynı şeyi düşünüyorum. İki NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı konumda olmamız gerekir. Beklenen noktada değilsek bunları da ifade etmek gerekir." şkelinde konuştu.

ABD'nin terör örgütlerine yaptığı tepki gösteren Erdoğan, "Ben ABD liderlerinin hiç biriyle böyle bir sorun yaşamadım. Amerika şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor. Mücadele etmesi gerekirken onlara yüklü miktarda silah araç, gereç desteği veriyor. Bu yaklaşımlar olduğu sürece bizim de bunları dünya kamuoyu ile paylaşmamız gereklidir." şeklinde konuştu.

PUTİN İLE SURİYE GÖRÜŞMESİ 29 EYLÜL'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki son durum hakkında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme yapacağını belirtti.

Başkan Erdoğan konuşmasında "Suriye'de rejim, maalesef ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Benim Sayın Putin'den beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye'de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak." dedi.

HEDEF 100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET

İran ve Rusya ile temasların devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada şimdi kim var? İran, Rusya ve biz varız. Burada eğer orayı da barış havzası haline dönüştüreceksek aramızda görüşmemiz şart. Bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak." ifadelerine değindi.

YENİ TEDBİRLER GELECEK Mİ?

Koronavirüsle mücadele hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, beni ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak." açıklamalarında bulundu.