USD 32,52
EUR 34,89
ALTIN 2.439,01
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aydın'daki toplu açılış töreninde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da Gökbel Barajı, 4398 Kişilik Öğrenci Yurdu, ADÜ Hastane Ek Hizmet Binası ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aydın'daki toplu açılış töreninde önemli açıklamalar
15 Ocak 2022 | 16:22
Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde konuşuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Yaklaşık 2,5 yıllık bir aranın ardından efeler diyarı Aydın'daki vatandaşlarımıza gönül dolusu selamlarımı gönderiyorum. Bu kadim şehirde bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Aydın ziyaretimizi, yapımı tamamlanan yaklaşık 1 milyar 353 milyon liralık eser ve hizmetlerin resmi açılışını yaparak taçlandırmak istedik. Ülkemizin ve milletimizin içi boş tartışmalara, terör örgütleriyle yol yürüyenlere değil, hizmete ihtiyacı var.

Bugün sizlerle buluşmaya gelmeden önce Avrupa ve Türkiye'nin en büyük kağıt üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdik. Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyükme hedefimize önemli katkı yapacak bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum. İnsanımıza iş sağlayacak, aş sağlayacak, geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak her gayretin yanında duracağız.

Ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesinin bayrak şehri Aydın'da sizlele şöyle bir geçmişten bu güne ve geleceğe uzanan samimi bir hasbihal yapalım mı? Türkiye, dünyanın pek çok tarihi atılım yaşadığı son iki asrını siyasi, askeri, ekonomik kayıplarla geçirmiştir. Osmanlı'nın yıkılışının ardından kurduğumuz Cumhuriyet döneminde de bu sıkıntılar süregelmiştir. Milletimizin tarihi ile kültürü ile medeniyeti ile ilişkisi koparılmak istenmiştir. Bu kayıpların bize maliyeti çok ağır olmuştur.