USD 32,59
EUR 34,86
ALTIN 2.495,85
BIST100 9.668
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki toplantı dünya medyasında geniş yer buldu

Dünya medyasının yakından takip ettiği İtalya'daki G20 Liderler Zirvesi'nde görüşen Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki toplantı, dış basında olduça ses getirdi. ABD'li medya kuruluşları, Türkiye'ye F-16 verilmesi anlaşması üzerine yoğunlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki toplantı dünya medyasında geniş yer buldu - Sayfa 1

İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleşen G20 Zirvesi sona erdi. Dünya liderlerinin bir araya geldiği zirvede yapılan ikili görüşmelerde en çok dikkati çekenlerden biri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme oldu.

Planlanandan uzun süren görüşmede Türkiye-ABD ilişkileri masaya yatırılırken, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme ve geliştirme mesajları verildi. Biden kanadından yapılan açıklamalarda, "yapıcı ilişkileri sürdürmek istiyoruz" mesajları verilirken görüşme, dünya basınında da geniş yankı buldu.

Başta ABD basını olmak üzere birçok ülke, Erdoğan-Biden görüşmesinde verilen mesajları manşete taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki toplantı dünya medyasında geniş yer buldu - Sayfa 2

WASHINGTON POST

ABD'li gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden'ın görüşmesini manşete taşıdı. Biden'ın, Türkiye ile ilgili tüm krizlerden kaçınmak istediğini okuyucularına aktaran gazete, yaşanan F-16 krizine de değindi. Biden'ın bir NATO müttefiki olarak Türkiye'nin önemine vurgu yaptığı cümleleri manşete taşıyan Washington Post, iki ülke arasında gerilimi azaltma mesajları verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki toplantı dünya medyasında geniş yer buldu - Sayfa 3

VOICE OF AMERICA

ABD'li yayın kuruluşu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden arasındaki görüşmenin ayrıntılarına geniş yer verdi. Uzun süren görüşme sonrası Beyaz Saray tarafından yapılan açıklama etrafında şekillendirdikleri haberde VOA, Biden'ın Türkiye ile ilgili verdiği olumlu mesajlara odaklandı. İki liderin başta F-16 anlaşmazlığı olmak üzere süregelen gerilimli konuları en aza indirme üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki toplantı dünya medyasında geniş yer buldu - Sayfa 4

NEW YORK POST

New York Post da, görüşmeye manşetten verdi. Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la son derece olumlu bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen gazete, iki ülke arasında krize yol açan F-16 konusunda da Biden'ın olumlu mesajlar verdiğini söyledi.