USD 32,56
EUR 34,88
ALTIN 2.430,48
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgız mevkidaşını ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'u ağırladı. Görüşme sonrasında iki lider kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgız mevkidaşını ağırladı
09 Haziran 2021 | 18:09
Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"FETÖ İKİ ÜLKE İÇİN DE SORUN TEŞKİL EDİYOR"

Yaptığımız görüşmelerde irademizi bir kez daha teyit ettik. FETÖ başta olmak üzere törer örgütleri ile mücadeleyi ele aldık. FETÖ'nün her iki ülke için de milli güvenlik tehdidi oluşturduğu konusunda hemfikiriz. Omuz omuza vererek bu tehdidin üstesinden geleceğiz. Kırgız Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni sistemin getirdiği yeni imkanlarla Kırgızistan'ın daha hızlı yol alacağına inanıyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DESTEK MESAJI

Türkiye bu süreçte Kırgızistan'a her türlü destek vermeye devam edecektir. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ticari ilişkilerimizi ayrıntılı şekilde gözden geçirdik. Geçtiğimiz yıl salgına rağmen önemli bir düşüş yaşanmadı. Potansiyelimizin çok daha yüksek olduğu aşikardır.

"YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK KONSEY OTURUMU" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov başkanlığında, "Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Oturumu" yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı düzenlenen toplantıya, Türkiye tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı..