USD 32,47
EUR 34,93
ALTIN 2.434,92
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Çin ordusu Tayvan çevresinde tatbikatlara başladı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yaptığı ziyaret bölgede ipleri gerdi.

Çin ordusu Tayvan çevresinde tatbikatlara başladı
04 Ağustos 2022 | 12:50
Son Güncelleme:

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a gideceği iddiaları günlerdir tansiyonu yükseltiyordu. Dünyanın endişeli bekleyişleri altında dün akşam Pelosi'nin uçağı Tayvan'a iniş yaptı.

Bu ziyaret karşısında Çin'in tepkisi çok sert oldu. Askeri hareketliliğin arttığı bölgede Tayvan'dan Çin'i kızdıracak bir hamle daha geldi. Tayvan lideri Tsai, Tayvan'ın 'tek Çin' olmasını temsil eden Uğurlu Bulutlar Düzeni isimli şeref madalyasını Pelosi'ye verdi.

Pelosi, "Sizi asla yalnız bırakmayacağız" diyerek kısa ama tartışmalı ziyaretin ardından Çarşamba günü Tayvan'dan ayrıldı.

TAYVAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Tayvan, "karasuları" olarak nitelediği bölgeye, Çin ordusunun adayı çevreleyen tatbikatları sırasında fırlattığı bazı füzelerin düştüğünü duyurdu.

Pelosi'nin adaya gelişinden kısa bir süre sonra Çin ordusu, Tayvan yakınlarında hava ve deniz tatbikatları ve füze denemeleri yapacağını açıkladı.

Pekin, adanın çevresindeki 6 bölgede Perşembe ile Pazar günleri arasında dört gün sürecek askeri tatbikat yapacağını da ilan etti.