USD 32,56
EUR 34,89
ALTIN 2.434,60
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

CHP'li Özcan'dan sığınmacılara tepki çeken çağrı

CHP'li  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'daki billboardlara Türkçe ve Arapça yazılı “Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” yazılı ilanlar astırdı.

CHP'li Özcan'dan sığınmacılara tepki çeken çağrı
19 Mayıs 2022 | 09:33
Son Güncelleme:

Sığınmacılarla ilgili söylemleri, sığınmacılara yönelik su ve nikah işlemleriyle ilgili ücret artışı istemesiyle gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez billboardlara astırdığı ilanla tepkileri üzerine çekti.

Tanju Özcan'ın isminin yazılı olduğu, 'Bolu Belediyesi'nden geçici sığınmacılara son çağrı' başlıklı Türkçe ve Arapça yazılan ilanda, "Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" ifadelerine yer verildi.

Özcan, konuya ilişkin sosyal medyasından da "Türkçe defalarca yazdık, söyledik, anlamadılar. Biz de hem iktidarın hem istilacıların anlayacağı dilden yazdık. Yeter artık!" paylaşımını yaptı.