USD 32,56
EUR 34,89
ALTIN 2.431,28
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

CHP adeta kadınların kabusu oldu!

CHP’li kimi isimlerin taciz skandalları gündemdeki yerini korurken, CHP’nin taciz olaylarıyla ilgili örtbas etme eğilimi tartışılmaya devam ediyor. CHP’li kimi belediyelerde ya da il ilçe teşkilatlarında yaşanan taciz skandalları ise yıllar içinde gündemdeki yerini almıştı. Taciz olaylarının adliyeye yansıyanlarında yargılananlardan kimi tacizci ceza aldı kiminin davası ise devam ediyor.

CHP adeta kadınların kabusu oldu! - Sayfa 1

CHP'li kimi isimlerin taciz skandalları gündemdeki yerini korurken, CHP'nin taciz olaylarıyla ilgili örtbas etme eğilimi tartışılmaya devam ediliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Kadın Emeği Zirvesi'nde dün bu konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Münferit bir hadise üzerinden milletimizin inancına saldıranlar, vakıf ve derneklerimize alçakça iftira atanlar çıkardıkları gürültü ile gerideki vahim tabloyu gizlemeye çalışmaktadır. Bunların taciz ve tecavüz iddialarının ayyuka çıktığı parti teşkilatlarının Türkiye'nin değişik yerlerindeki illerinde yönetimlerinde olan ilçe başkanından belde başkanına kadar, bunların hesabını verdiniz mi? Bakıyorsunuz ilçe başkanı taciz yapmış. Belde başka tecavüzde bulunmuş. Bunların hepsini Aile Bakanı belgeleriyle anlattı. Hepsi şu anda sicil dosyanızda var. Bunları iyi biliyoruz, yakında da takip ediyoruz. Sicil dosyalarınız elimizde. Seçime kadar da bunları meydanlarda anlatacağız" ifadelerini kullandı.
18 İLDE 33'DEN FAZLA TACİZ TECAVÜZ OLAYI… TACİZ SAYISI BU YIL DA ARTIŞ GÖSTERDİ

CHP'li kimi belediyelerde ya da il ilçe teşkilatlarında yaşanan taciz skandalları ise yıllar içinde gündemdeki yerini korudu. Hatta CHP'nin taciz skandallarıyla ilgili olarak taciz haritaları bile basın kuruluşlarında yer almıştı. 18 farklı ilde 33 farklı taciz-tecavüz olayı yaşandığı ama bu sayının daha iki yıl içerisinde arttığı görülmüştü. Taciz olaylarının adliyeye yansıyanlarında yargılananlardan kimi tacizci ceza aldı kiminin davası ise devam ediyor. İşte CHP'nin taciz skandallarından bazıları…

CHP MALTEPE TEŞKİLATINDA CİNSEL SALDIRI OLAYI PATLAK VERMİŞTİ

CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yakın arkadaşı olduğu belirtilen CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U. K.'nin cinsel saldırı suçunu işlediği 2020 yılında medyada yer almıştı. 23 yaşındaki Z.Y. (23) iddiaya göre; U. K. tarafından taciz edildiğini belirterek Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na şikayetçi olmuştu. Z.Y. ifadesinde, "U. K. ile bir kafede tanıştık. Bir buçuk ay kadar çalıştım, oradan ayrıldım. Hiçbir duygusal yakınlığımız olmadı. 20 Kasım günü beni yakınlarda bir kafeye çağırdı. Bende bir ortak arkadaşımızla o kafeye gittim. Kafe onun tanıdığının olduğu için uzun süre kaldık.

CHP adeta kadınların kabusu oldu! - Sayfa 2

Kalkmak istedim, ancak izin vermedi. Beni çekip koltuğa oturttu. Ben de masadaki bardağı alıp kafasında kırdım. Öfkelendi beni saçımdan sürükleyip, tuvalete götürdü. Burada tekme tokat darp etti. Ardından taciz etti" demişti. Gözaltına alınan U. K. "nitelikli cinsel saldırı" iddiasıyla tutuklanmış, cezaevine gönderilmişti. Yargılama sonucu U.K. 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 3 yıl hapisle cezalandırmıştı.

"İKİ CHP'Lİ YÖNETİCİ TACİZ ETTİ" DEMİŞTİ

Türkiye 2020 yılında CHP Maltepe ilçe teşkilatında patlak veren taciz skandalı sonrasında CHP'de Avcılar İlçe Teşkilatı eski üyesi Özlem Hanelçi 'CHP'de kadın siyasetçi olmak zor' diyerek iki CHP'li yöneticinin tacizine uğradığını ifade etmişti. Cinsel saldırı mağdurlarının çığlığı olan Hanelçi, Twitter mesajında "Maltepe'deki kadın arkadaşa taciz olayını duydum. Bana da CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları ahlaksızlık yaptı. Şikâyet ettim, tehdit edildim. Canan hanımın (Kaftancıoğlu) hiç sesi çıkmadı. CHP'de maalesef kadın olarak siyaset yapmak zor" ifadelerini kullanmıştı. CHP içerisinde olayın örtülmek istendiğini belirten Hanelçi, "Ben de iki kez tacize maruz kaldım. Bu kişilerden cinsel içerikli mesajlar aldım. Adalet ararken de alay edildim ve adeta linç edildim" demişti.

CHP adeta kadınların kabusu oldu! - Sayfa 3

ESENLER'DE ÖRTBAS EDİLDİ

CHP Esenler İlçesi Başkanlığı eski İlçe Başkan Yardımcısı gazeteci Hüseyin Koç, Esenler'de CHP'li kadınların partililer tarafından sık sık tacize uğradığını iddia etmişti. 2020 yılındaki videolu açıklamasında Koç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu utanç verici olayları örtbas etmekle suçlamıştı. Koç, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na 2018 yılında dilekçe sunmasına rağmen cinsel tacize uğrayan kadınlarla irtibata geçilmediği gibi kendisinin disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtmişti. Koç, yaşadıklarının çok ağrına gittiği için partisinden istifa ettiğini ifade etmişti.

CHP adeta kadınların kabusu oldu! - Sayfa 4

SULTANGAZİ'DE PARAYLA SUSTURMAYA ÇALIŞMIŞLARDI

CHP Sultangazi İlçe Başkanlığı'nda da bir kadına taciz edildiği 2020 yılında basında yer almıştı. İddia sahibi genç kadın yardım vaadiyle CHP Sultangazi İlçe Başkanı M.P. ile tanıştığını, ilk başlarda kendisine başkanın yardımcı olduğunu ama sonradan cinsel saldırıya maruz kaldığını ileri sürmüştü. Genç kadın CHP Sultangazi İlçe Başkanı M.P'nin susması için bir aracıyla Küçükköy'de kendisine 2 bin 500 lira para getirdiğini ayrıca eşiyle birlikte bir kafede kendisiyle buluşup konuşmak istediğini beyan ettiğini iddia etmişti.