Çerkezköy'de Suriyeliler Baas Rejiminin Sonunu Kutladı
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan Suriyeliler, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesini Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. Ellerinde Türk ve Suriye bayraklarıyla meydanda toplanan Suriyeliler, Türkiye’ye teşekkür ederek baklava dağıttı.
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan yaklaşık 200 Suriyeli, 61 yıllık Baas rejimi ve 53 yıllık Esad iktidarının sona ermesini coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Suriyeliler, Türk ve Suriye bayraklarıyla “Türkiye” ve “Özgür Suriye” sloganları attı.
Sevinçlerini secdeye yatarak ve tekbir getirerek yaşayan Suriyeliler, kendilerine yıllardır destek veren Türk halkına teşekkür etti.
Meydanda baklava dağıtarak mutluluklarını paylaşan Suriyeliler, Türkiye’de geçirdikleri yılları minnetle andıklarını dile getirdi. 13 yıldır Türkiye’de yaşayan Levent isimli bir Suriyeli, “Türk halkı bize her konuda yardımcı oldu. Liseyi bitirip vatanımıza dönmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.
Şam adlı bir başka Suriyeli ise, 7 yıldır Çerkezköy’de yaşadığını belirterek, “Esad rejiminin devrilmesi en büyük hayalimizdi. Gerçekleştiği için çok mutluyuz. Türkiye’ye destekleri için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.