USD 42,52
EUR 49,59
ALTIN 5.759,36
BIST100 10.919

Çerçioğlu’ndan Özel’e Suç Duyurusu

CHP’den ayrılıp AKP’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu. Çerçioğlu, “Namusuma laf etti” dedi. Özel ise dün Aydın mitinginde Çerçioğlu’nu “siyasi kapkaç” sözleriyle eleştirmişti.

Çerçioğlu’ndan Özel’e Suç Duyurusu
19 Ağustos 2025 | 11:36
Son Güncelleme:

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu.

tv100 yayınında konuşan gazeteci Sinan Burhan, Çerçioğlu’nun kendisine yaptığı açıklamada, “Özgür Özel’i mahkemeye verdim çünkü bana ve namusuma laf etti” ifadelerini kullandığını aktardı. Çerçioğlu, ayrıca CHP’den 10 bin vatandaşın istifa ettiğini belirterek, “Bana tepki göstermek için civar illerin belediye başkanlarını görevlendirdiler. Bu başkanlar kalabalık toplamak, vatandaş getirmek için çalıştırıldı” dedi.

Özgür Özel, dün Aydın’da düzenlenen mitingde Çerçioğlu’nu hedef almıştı. CHP’nin, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 47’ncisi Aydın’da yapılmıştı.

Mitingde Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişine tepki pankartları asılırken, Özel konuşmasında yaşananları “siyasi kapkaç” ve “siyasi yankesicilik” olarak nitelendirdi. “Aydın’ın iradesi bu meydandadır, millet emanetini geri çağırıyor” diyen Özel, Çerçioğlu’na “Yazıklar olsun. Sana hakaret edenlere, mazbatanı yemekhanede verenlere sığınıp topukladın ya, tarihin çöp sepetinde kal” sözleriyle tepki göstermişti.