USD 32,37
EUR 34,99
ALTIN 2.325,05
BIST100 9.101
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir’in timi canlara can olacak

Sakarya Büyükşehir Arama Kurtarma Timi (SABAK) Sapanca Yanık’taki en zorlu parkurlarda eğitime başladı. 75 kişilik ekip enkazda, suda ve çeşitli afet ortamında arama, kurtarma ve uygulama yapıyor.

Büyükşehir’in timi canlara can olacak - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, her alanda eğitime, gelişime ve uygulamaya önem veriyor. Bu noktada Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan afet, acil durumlara müdahale için seferber olan Büyükşehir, Başkan Ekrem Yüce'nin talimatıyla bir ekip kurma kararı almıştı. Bu noktada Başkan Yüce'nin birimlerle yürüttüğü çalışma sonunda bir arama kurtarma birimi oluşturuldu. Yapılan değerlendirmeler üzerine kurulan ekibin ismi Sakarya Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi (SABAK) olarak belirlendi.

Büyükşehir’in timi canlara can olacak - Sayfa 2

75 kişilik SBAK ekibi

Büyükşehir bünyesinde faaliyetlerine başlayan ekipte toplamda 75 kişi görevlendirildi. SABAK ekibi, bu hafta itibariyle hayat kurtarma görevleri için eğitimlere başladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından SABAK'a uygulamalı ve teorik eğitimler veriliyor. 14 Şubat'ta Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yetki aldıktan sonra çalışmalarına başlayan SABAK'a burada uzman eğiticiler tarafından arama kurtarma eğitimi veriliyor.

Büyükşehir’in timi canlara can olacak - Sayfa 3

Tüm eğitimleri alıyorlar

Eğitim içerisinde su üstü, doğa kurtarma, kentsel arama, KBRN (Kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer) madde eğitimi, drone ile arama yöntemleri ve köpekli arama eğitimleri veriliyor. 75 farklı personel arama kurtarma ekipman ve teçhizatlarını kullanarak enkazda ve farklı ortamlarda arama uygulaması yapıyor. Büyükşehir komutasındaki yeni arama kurtarma ekibi hayatlar kurtarmak, Türkiye'nin dört bir yanında aktif görev almak için sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Büyükşehir’in timi canlara can olacak - Sayfa 4

"Canlara can olacaklar"

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Türkiye'nin afet bölgesi olması ve özellikle son yıllarda birçok afet yaşaması sebebiyle Büyükşehir olarak harekete geçmemiz gerektiğini düşündük. AFAD, UMKE gibi resmi ekiplerimize ve tüm gönüllü STK'lara destek olacak bir ekip kurduk. SABAK ekibimiz 75 personeliyle Sakarya'nın ve Türkiye'nin canına can olmak için mücadele edecek. Her türlü afet ve acil durumda sahada aktif olarak görev yapacak olan ekibimiz uzman ekiplerce eğitimlerden geçiyor. Tam donanımlı bir eğitimin sonunda sahada göreve çıkacaklar. Sakarya'mıza ve ülkemize hayırlı olsun" denildi.