USD 32,33
EUR 35,12
ALTIN 2.296,55
BIST100 9.043
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir’in projeleri genç kuşağa yön veriyor

Tarımın önemini aşılamak ve gelecek nesillere tarımsal üretimi aktarmak adına başlatılan ‘Uygulamalı Tarım Tanıtım Gezisi’ projesi kapsamında yaklaşık 500 öğrenci Büyükşehir’in tarım alanlarını ziyaret etti.

Büyükşehir’in projeleri genç kuşağa yön veriyor - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve tüm Türkiye’nin tarımsal üretim geleceğine örnek teşkil eden tarım projeleri gelecek nesiller için vitrine çıktı. Sakarya Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirilen ve ilk etapta 12 ortaokuldan yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı ‘Uygulamalı Tarım Tanıtım Gezisi’ ile Büyükşehir’in tarımsal üretim proje alanları genç nesiller için gelecek adına yol gösterici oldu.

Büyükşehir’in projeleri genç kuşağa yön veriyor - Sayfa 2

Tarımsal üretim alanları ziyaret edildi

Büyükşehir Belediyesi’nin çilek üretim tarlasının nefis kokusu ile büyülenen çocuklar, ilk kez dalından çilek kopartıp yediklerini belirttiler. Çilek Tarlası, Melen Botanik Vadisi, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Damızlık Manda Üretim Tesisi, Yanık Fidan Üretim Tesisi, Acarlar Longozu, UTÇEM Meyve Bahçesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, İstiridye Mantarı Yetiştirme Merkezi, Salep ve Safran Üretim alanlarını 5 gün boyunca gezen geleceğin üreticisi öğrenciler, üretim aşamaları noktasında kendilerine eşlik den uzmanlardan bilgi aldılar.

Büyükşehir’in projeleri genç kuşağa yön veriyor - Sayfa 3

Büyükşehir Belediyesi’nin çilek üretim tarlasının nefis kokusu ve Seracılık Mükemmeliyet Merkezinin bereketli domates dallarından büyülenen ortaokul öğrencileri, tüketimin hüküm sürdüğü dünyada şehri üretimle buluşturan Başkan Yüce’ye teşekkür etti.

Büyükşehir’in projeleri genç kuşağa yön veriyor - Sayfa 4

Tüketim dünyasının üreten şehri Sakarya

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Proje alanlarımızı ziyaret eden öğrenciler düşünen, düşündüklerini uygulayan ve en önemlisi de yeteneklerini keşfederek onları geliştirmeleri gereken bir dönemdeler.