USD 32,33
EUR 35,05
ALTIN 2.282,27
BIST100 8.997
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir’in doğanın mucizelerini sunduğu yer: Şifaevi

Büyükşehir Belediyesi doğada yetiştirdiği kenevir, adaçayı, lavanta, nane, melisa, defne, akasya gibi ürünlerden elde ettiği doğal çay, yağ, bitki suları ve kozmetik ürünlerini 3 farklı şubesi olan Şifaevi’nde vatandaşlara sunuyor.

Büyükşehir’in doğanın mucizelerini sunduğu yer: Şifaevi - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınma alanında yürüttüğü faaliyetlerle başarılı projeler hayata geçiriyor. Melen Botanik Vadisi ve şehrin muhtelif yerlerinde doğanın kalbinde üretim yapan FİDAN A.Ş ve SERA A.Ş yüzlerce çeşit aromatik bitki ve ürünleri elde ediyor. Kurulan profesyonel üretim ekibi Organik Tarım Sertifikasıyla kendi üretim alanlarında işlediği şifalı ürünleri Adapazarı ve Kaynarca’da açılan Şifaevi satış ofislerinde vatandaşlara sunuyor. Su buharı distilasyonu yönetimiyle uçucu yağlar ve bitki özü suları üretiliyor ve soğuk press yöntemiyle tohumların sıkımları gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir’in doğanın mucizelerini sunduğu yer: Şifaevi - Sayfa 2

Kenevir tohumu, bitki çayları, yağlar ve hidrosoller

Tüm bu uygulamaların sonunda ürünler Şifaevi reyonlarında uygun fiyata halkla buluşuyor. Satılan ürünler arasında bitki çayları, sabit yağlar, uçucu yağlar, doğal mumlar, doğal sabunlar ve hidrosoller yer alıyor. Bu ürünlerden eklem ağrılarına, kalp damar sağlığına, kilo dengesine faydalı olan kenevir tohum yağı  çok tercih ediliyor. Ayrıca lavanta, melisa, nane, ıhlamur ve kekikten yapılan bitki çayları, farklı türlerde sabunlar da en çok dikkat çeken ürünler arasında bulunuyor. Şifalı olan çörek otu, susam, keten tohumu, defne tohumu ve badem yağları da dikkat çekici ürünlerden bazıları.

Büyükşehir’in doğanın mucizelerini sunduğu yer: Şifaevi - Sayfa 3

“Doğal mucizelerle halkımıza şifa olmaya çalışıyoruz”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi iştirakiyle SERA A.Ş ve FİDAN A.Ş çatısı altında yürüttüğümüz tarımsal üretim faaliyetleri çok iyi bir noktaya geldi. Melen Botanik Vadisi ile şehrin muhtelif noktalarında üretilen kenevir ve yüzlerce çeşit aromatik bitki, oluşturduğumuz üretim alanlarında şifalı ve mucizevi ürünlere dönüşerek halkımızla buluşuyor. Bir süre önce hizmete sunduğumuz Şifaevleri’mizde birbirinden farklı ürünler en uygun bütçelerle satılıyor. Doğanın kalbinden aldığımız doğal mucizelerle halkımıza şifa olmaya gayret ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, AKM yanı ve Kaynarca ilçe merkezinde açtığımız Şifaevlerimize bekliyoruz” denildi.