USD 32,45
EUR 34,74
ALTIN 2.437,03
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir'in bisikletçisi Vitaliy Buts, Özel MEDAR Hastanesi'nde ameliyat oldu

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) ilk etabında beyaz mayo kazanan Ukraynalı bisikletçi Vitaliy Buts, yaşadığı bir kaza sonucu sol kolundan ameliyat oldu.

Büyükşehir'in bisikletçisi Vitaliy Buts, Özel MEDAR Hastanesi'nde ameliyat oldu
10 Haziran 2022 | 14:16
Son Güncelleme:

Başarılı sporcu yarışırken dirseğinden bir sıkıntı yaşadı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pro Team'den Ukraynalı bisikletçi Vitaliy Buts, Özel MEDAR Hastanesi'nde ameliyat oldu.

Vitaliy Buts'ın yaşadığı bir kaza sonucu sol kol dirseğinde bir kırık oluştuğu Özel MEDAR Hastanesi tarafından açıklandı. Kaza sonrası belirti göstermeyen dirsek kırığının düzgün iyileşmesi için gerçekleşen ameliyat başarılı geçti. Ameliyat sonrası Vitaliy Buts'ın doktoru Op. Dr. İslam Çalışkan, tarafından yapılan muayenede negatif bir duruma rastlanmadı.

Operasyonu başarılı geçti

Vitaliy Buts'ın doktoru Op. Dr. İslam Çalışkan'ın yaptığı açıklamada sporcunun operasyonun başarılı geçtiği ve ilk günden taburcu edildiği belirtildi.

Op. Dr. Çalışkan, "Hastamızın bisiklet yarışında geçirdiği kaza sonrası fark edilmeyen dirsek kırığının düzgün iyileşmemesi üzerine sporunu başarılı devam edebilmesi için ameliyat kararı aldık. Başarı ile geçen operasyon sonrası 1. gün taburcu ediyoruz. İyileşme ve rehabilitasyon süreci sonrasında Sakarya'mıza daha nice uluslar arası başarılar getirmesi dileğiyle hastamızı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda (Tour of Türkiye) mücadele ettiği sırada Büyükşehir sporcusu Vitaliy Buts, Gelibolu-Tekirdağ etabında bir kaza daha geçirmişti.