USD 32,33
EUR 35,07
ALTIN 2.298,25
BIST100 8.997
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir'den 30 Milyon TL'lik yatırım

Büyükşehir Belediyesi, Erenler’de hayata geçirilecek 30 Milyon TL’lik içmesuyu ve yağmursuyu projesinde çalışmalarını başlattı. Proje kapsamında bölge sakinlerinin hizmetine sunulacak toplam 26 bin 175 metrelik hat ile Hacıoğlu ve Dilmen mahallelerinin altyapı sorunu tamamen ortadan kalkacak.

Büyükşehir'den 30 Milyon TL'lik yatırım - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Erenler Hacıoğlu ve Dilmen Mahallelerinde hayata geçirilecek 12 bin 800 metre içmesuyu ve 13 bin 375 metre yağmursuyu hattı için saha çalışmalarını başlattı.

Büyükşehir'den 30 Milyon TL'lik yatırım - Sayfa 2

Yer tesliminin ardından saha çalışmalarına hızla başlanan proje tamamlandığında ise bölgenin altyapısı Sakarya’ya yakışır bir şekilde geleceğe hazır hale gelecek. Sakarya’nın kaliteli içmesuyu kesintisiz bir şekilde musluklara ulaştırılırken aynı zamanda yeni yağmursuyu hattı ile yoğun yağışlarda dahi bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara erkenden önlem alınmış olunacak.

Büyükşehir'den 30 Milyon TL'lik yatırım - Sayfa 3

Çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada, “Toplam maliyeti 30 Milyon TL olan proje ile Erenler Dilmen ve Hacıoğlu Mahallelerinin altyapıları garanti altına alınacak. Sakarya’nın altyapısına kazandırdığımız yeni ve güçlü hatlar sayesinde şehrimizin altyapısını da geleceğe güvenle taşıyoruz."

Büyükşehir'den 30 Milyon TL'lik yatırım - Sayfa 4

"Suya verdiğimiz değer doğrultusunda bir damlasının dahi israf olmasını engellemek için yenilediğimiz ve yeni kazandırılan hatlar ile kayıp – kaçak oranını da minimum seviyeye indiriyoruz. Çalışmalarımızın bölge halkına hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadeleri kullanıldı.