USD 32,33
EUR 35,04
ALTIN 2.282,96
BIST100 8.984
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir Yeni Serdivan Kavşağı’nda yeşil ışığı yaktı

Büyükşehir Belediyesi Çark Caddesi’ndeki rekreasyon çalışması sonunda yolu tek şeride düşüreceği için alternatif olarak açtığı Yeni Serdivan Kavşağı’nı süratle tamamlayarak hizmete aldı.

Büyükşehir Yeni Serdivan Kavşağı’nda yeşil ışığı yaktı - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını sosyal dokuyu güçlendirmeye yönelik yeni revizelerle güçlendiriyor. Bu kapsamda Çark Caddesi’nin kapalı yürüyüş alanı mesafesini uzatmak ve kent merkezinde ferah bir sosyal alan kazandırmak için başlatılan rekreasyon çalışmasına hız verildi.

Büyükşehir Yeni Serdivan Kavşağı’nda yeşil ışığı yaktı - Sayfa 2

İki nokta arası değişiyor

Fen İşleri Dairesi ve Yol Bakım Altyapı Koordinasyon Dairesi (YOLBAK) ekipleri, caddenin trafiğe açık olan bölgesinde (Dr. Nuri Bayar Ortaokulu geçişi) Serdivan’a gidiş yönüne yürüyüş ve bisiklet yolu inşa ediyor. Düzenlemenin ilerleyen bölümünde ise merkez istikametine farklı bir mimarı görüntüye sahip yeni bir yürüyüş yolu yapılacak.

Büyükşehir Yeni Serdivan Kavşağı’nda yeşil ışığı yaktı - Sayfa 3

İşlemler bittiğinde Çark Caddesi’nin eski stadyuma kadar olan trafiğe açık bölümü yalnızca Adapazarı’na geliş yönünde trafik akışı sağlayacak. Serdivan’a gidiş istikameti ise 192. Sokak (Askeriye arkası) üzerinden sağlanacak. Bu sokağın Millet Bahçesi noktasındaki kesişimi yeni bir Serdivan Kavşağı olarak hazırlandı.

Büyükşehir Yeni Serdivan Kavşağı’nda yeşil ışığı yaktı - Sayfa 4

Serdivan çıkışında ışık yandı

Caddenin belirtilen istikametteki trafik akış,  Farabi Caddesi (Millet Bahçesi geçişi) üzerinden yeniden Serdivan’a bağlanacak. Bu noktada projelendirilen Yeni Serdivan Kavşağı’nda ise çalışmalar tamamlandı. Sinyalizasyon direkleri montajlandı, geçiş levhaları yerleştirildi ve elektronik ‘bas-geç’ sistemi de devreye alındı. Yol, son olarak Trafik Müdürlüğü ekiplerinin çizgi ve yaya geçidi boyama işleminden sonra hizmete alındı.