USD 32,94
EUR 35,76
ALTIN 2.529,05
BIST100 10.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir Sakarya'da tarıma ve ticarete "bereket" getirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yüksek ziraat mühendisi olan başkanı Ekrem Yüce ile tarımda, ticarette yürüttüğü teşvik ve destek programlarıyla Sakarya'ya can suyu oldu. Hayvan üreticileri, çiftçiler, kadın girişimciler ve tarımsal faaliyet gösteren Sakaryalılar özellikle "pazar oluşturma" konusunda hayata geçirilen projelerle hem kazandı hem de kazandırdı.

Büyükşehir Sakarya'da tarıma ve ticarete "bereket" getirdi - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya için üreten, işleyen, ürün haline dönüştüren herkese kol kanat geriyor. Özellikle tarımsal kalkınma hamlesi konusunda son 4 buçuk yılda hayata geçirilen projeler, emekçiye de nefes aldırdı. Kırsal bölgelerde akla gelecek her türlü sebze, meyveyi üreten çiftçiler için açılan ürün toplama merkezi, alıcı ve satıcı arasında güçlü bir köprü oluşturdu. Ayrıca arıcılar, birlik üzerinden sağlanan katma değerle ticaretine yeni bir vizyon kazandırdı.

Büyükşehir Sakarya'da tarıma ve ticarete "bereket" getirdi - Sayfa 2

Bunların yanı sıra mantar, çilek, tıbbi aromatik bitki üretiminde hem üreticiye destek hem de ürün kalitesini artırmak için atılan adımlar tarımsal anlamda bir milat olarak kabul edildi. Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Mantar Üretim Tesisi, 60 kilometrelik alanda kurulan dev tarım üssü Sakarya Botanik Vadisi, şehrin toprağının bir hazine olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdi.

Büyükşehir Sakarya'da tarıma ve ticarete "bereket" getirdi - Sayfa 3

Ayrıca manda kaymağı ile yoğurdu, manda sucuğu, sahlep, tıbbi aromatik bitkilerden şifalı yağlar ile kozmetik ürünler, mantar, domates üretiminde çok önemli adımlar atan Büyükşehir, başta kadın girişimciler olmak üzere tüm üreticilere oluşturduğu ticaret alanlarıyla önemli katkılar sundu. Sakaryalı çiftçiler ve üreticiler, son 4 buçuk yılda hayata geçirilen projeleri değerlendirerek verilen desteklerden dolayı Başkan Ekrem Yüce'ye teşekkür etti.

Büyükşehir Sakarya'da tarıma ve ticarete "bereket" getirdi - Sayfa 4

“Satış noktalarında yer verdiler sağ olsunlar”

Kadın girişimci Çağla Efe, “Yaklaşık 10 yıldır kendi ticaretimi yapıyorum, ticaretle uğraşıyorum. 6 yıldır da kabak ürünlerini üretiyorum turistik eşya olarak bu üretimlere başladım. Anahtarlığından tutun da magnetine kadar biblolara kadar bu üretimleri yapıyorum. İlk 2 yıla kadar maalesef bunun pazarını oluşturmakla alakalı çok ciddi sıkıntılar çektim. Büyükşehir Belediyesiyle satın alma ile görüşmelerimiz oldu. Ürünlerimizi sunduk ve çok beğendiler. Satış noktalarında yer verdiler sağ olsunlar. 3 yılı aşkın süredir de ürünlerimiz satılıyor ve fazlasıyla rağbet gördü. Çokta memnunuz. Sadece bana değil birçok kadın girişimciye ürettikleri ürünlere pazar oluşturabilme konusunda imkanlar sağlıyor” dedi.