USD 32,56
EUR 34,94
ALTIN 2.444,33
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir Karasu Sahilinden çekiliyor!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan, olağan toplantısında Karasu Belediyesi’nin isteği doğrultusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin, Karasu Sahilinden çekilmesi görüşüldü.

Büyükşehir Karasu Sahilinden çekiliyor!
13 Mayıs 2022 | 10:41
Son Güncelleme:

Daha önce Karasu Sahilinde cankurtaran hizmetlerini veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu hizmetlerden çekilerek yerini Karasu Belediyesi’ne bırakması gündeme geldi.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın isteğiyle yine daha önce Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait BELPAŞ tarafından işletilen Karasu Sahil Park’taki tüm sosyal alan ve hizmetlerin de Karasu Belediyesi tarafından işletilmesi, Karasu Belediyesi’nin isteği ile dün ki meclis toplantısında görüşüldü.

Dün yapılan meclis toplantısından önce açıklanan Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisinin olağan gündeminde yer alan 38. Maddede şu şekilde yer aldı.

İŞTE 38. MADDE

“5/296- İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının, Karadeniz Kıyı Protokolü hükümleri çerçevesinde Kaynarca, Karasu ve Kocaali kıyı şeridini kapsayan alanların Kaynarca ve Kocaali kısmının, hasılatın % 4’ünün belediyemize ödenmesi karşılığında işletme hakkının BELPAŞ’a devri, Karasu sınırlarını kapsayan alanın ise kıyı protokolünün yetkileriyle birlikte işletme ve işlettirme haklarının Karasu Belediyesine devrine ilişkin 05.05.2022 tarihli ve 45671 sayılı yazısı.”

Bu madde kapsamında, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın, Karadeniz Kıyı Protokolü hükümleri çerçevesinde Kaynarca, Karasu ve Kocaali kıyı şeridini kapsayan alanların Kaynarca ve Kocaali kısmının, hasılatın % 4’ünün belediyeye ödenmesi karşılığında işletme hakkının BELPAŞ’a devri, Karasu sınırlarını kapsayan alanın ise kıyı protokolünün yetkileriyle birlikte işletme ve işlettirme haklarının Karasu Belediyesi'ne devrine ilişkin yazı görüşüldü.

EKREM YÜCE "VİCDANİ SORUMLULUK KARASU'NUN" DEDİ

Karasu Belediyesi'nin Büyükşehir'in protokolüne dahil olmak istemediğini içeren madde oylanarak kabul edildi. Oylama sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Karasu Belediye Başkanı'nın meclis toplantısına katılmadığına işaret ederek 'Bu kararda her türlü vicdanı sorumluluk Karasu Belediyesindir' dedi.

YAZ BOYUNCA HİZMET VERİYORDU

Büyükşehir Belediyesi yıllardır Karasu Sahillerinde boğulma olaylarına karşı cankurtaran ekipleri görevlendiriyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri yaz boyunca 09.00-19.00 saatleri arasında sahilde görev yapıyor.