USD 32,38
EUR 35,04
ALTIN 2.326,65
BIST100 9.142
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Büyükşehir Japon Nakae’nin elinden tuttu!

Geçtiğimiz gün evinde kaza geçiren Türk dostu Japon 90 yaşındaki Hiroko Nakae Çölok’un elinden YADEM tuttu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kırıkları sebebiyle tedavi gören ve Türk olmadığı için bakımevine yerleştirilemeyen yaşlı kadının durumu için elçilikle temasa geçti.

Büyükşehir Japon Nakae’nin elinden tuttu! - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) şehir genelinde yaşlılara, hayatlarının her alanında yardımcı oluyor. Şehir genelinde bakıma muhtaç olan yaşlı vatandaşların sıcak aş, kişisel bakım ve evde temizliği ihtiyaçlarını karşılayan YADEM ekipleri, ayrıca sağlık desteği veriyor.

Büyükşehir Japon Nakae’nin elinden tuttu! - Sayfa 2

İhtiyaçları yaklaşık 1 yıldır Büyükşehir tarafından karşılanan Türk dostu Japon 90 yaşındaki Hiroko Nakae Çölok’un en zor anında yardımına YADEM yetişti.

Büyükşehir Japon Nakae’nin elinden tuttu! - Sayfa 3

Düştüğünde o’nu YADEM tuttu

Japonya’da uzun yıllar Türkçe öğretmenliği yapan Çölok, önceki gün Sapanca’da yalnız yaşadığı evde düşmesi sonucu yaralandı. Durumdan haberdar olan YADEM ekipleri, hemen eve giderek yaşlı kadına müdahale etti. Bulunduğu yerden alınarak hastaneye götürülen yaşlı kadın, tedavi altına alındı. 

Büyükşehir Japon Nakae’nin elinden tuttu! - Sayfa 4

Görevli personel, vücuduna kırıklar oluşan Çölok’un tedavi sürecinde yanından hiç ayrılmadı. Büyükşehir Belediyesi, taburcu edilen kadının bakımevine yerleştirilmesi için çalışma başlattı.