USD 43,74
EUR 51,84
ALTIN 6.939,87
BIST100 14.227

Büyükşehir 48 Araç Ve 100 Kişilik Timle Karla Mücadele Mesaisinde

Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle grup yollarında yoğun bir karla mücadele mesaisi veriyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğun kar nedeniyle kapanan 45 grup yolundan 33’ü ulaşıma açıldı. Kapalı olan grup yollarında ise 48 araç ve 100 kişilik kar timiyle çalışmalar sürüyor.

19 Ocak 2026 | 14:29
Son Güncelleme:
Büyükşehir 48 Araç Ve 100 Kişilik Timle Karla Mücadele Mesaisinde - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkisi artan yoğun kar yağışı sonrası karla mücadele çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

Büyükşehir 48 Araç Ve 100 Kişilik Timle Karla Mücadele Mesaisinde - Sayfa 2

33 yol açıldı, 12 yolda çalışmalar sürüyor

Sabahın ilk saatlerinden itibaren görev başında olan YOLBAK ekipleri, saat 13.30’da yayınlanan karla mücadele raporuna göre 33 grup yolunu ulaşıma açtı. Kalan 12 yolda ise çalışmalar aynı kararlıkla ilerliyor.

Büyükşehir 48 Araç Ve 100 Kişilik Timle Karla Mücadele Mesaisinde - Sayfa 3

Ulaşımda aksamaların önüne geçmek için şehir genelinde yoğun bir mesai yürüten Büyükşehir’in mücadele ekibi, Kocaali, Hendek, Akyazı, Geyve, Sapanca, Pamukova ve Taraklı’da toplam 48 araç ve 100 kişilik kar timiyle yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kar küreme ve tuzlama faaliyetleri ise eş zamanlı şekilde devam ediyor.

Büyükşehir 48 Araç Ve 100 Kişilik Timle Karla Mücadele Mesaisinde - Sayfa 4

“12 yolda çalışma devam ediyor”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Karla mücadele ekiplerimiz, şehirdeki günlük yaşamın aksamaması, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ulaşımlarını sürdürebilmeleri için yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Sabah saatlerinden itibaren çalışan ekiplerimiz kapanan 45 grup yolundan 33’ünü ulaşıma açtı. Kalan 12 grup yolunda çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için 7/24 görev başında olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullandı.