USD 32,37
EUR 34,98
ALTIN 2.325,82
BIST100 9.085
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Burucu’dan Sakarya’yı şahlandıracak projeler

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Ayşe Tuğba Burucu, Sakarya’nın geleceğinin tarihinde saklı olduğunu ifade ederek, “Biz bunları göz önüne alarak, şehrimiz ile ilgili çok güzel projeler üzerinde duruyoruz” diye konuştu. Burucu, 3T olarak kısalttığı proje çalışmalarını anlattı.

Burucu’dan Sakarya’yı şahlandıracak projeler - Sayfa 1

Ziyaretler

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Ayşe Tuğba Burucu, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek Sakarya için hazırladığı projelerini anlatıyor. Burucu, bu kapsamda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB), MÜSİAD Sakarya Temsilciliğini ziyaret etti.

Burucu’dan Sakarya’yı şahlandıracak projeler - Sayfa 2

Proje hazırlıkları

Burucu, ziyaretlerinde proje hazırlıklarından bahsetti. Sakarya’nın geleceğinin aslında tarihinde gizli olduğunu ifade eden Ayşe Tuğba Burucu, “Bu şehir nasıl kurulmuş, geçmişte hangi yönde gelişmiş incelenirse, gelecekte de hangi istikametten gitmesi gerektiğini görebiliriz. Biz bunları göz önüne alarak, şehrimiz ile ilgili çok güzel projeler üzerinde duruyoruz” dedi.

Burucu’dan Sakarya’yı şahlandıracak projeler - Sayfa 3

Projelerin ana çatısı: 3T

Sakarya’nın tarihine bakıldığında, tarım, ticaret ve turizm sektörlerinin görüleceğini ifade eden Burucu, “Bu bölgede binlerce yıllık bir birikim var. Sakarya her zaman bir tarım bölgesi olmuş. Toprağı, havası, suyu ve iklimi buna çok müsait. Demek ki projelerimizin ana temellerinden biri “Tarım” olmalı. Katma değeri daha yüksek olan endüstriyel ürünlerin üretimini yaygınlaştırmalıyız. Süs bitkiciliğini daha da zenginleştirmeliyiz” diye konuştu.

Burucu’dan Sakarya’yı şahlandıracak projeler - Sayfa 4

Adapazarı’nı yeniden kurmalıyız

Sakarya’nın büyük kentlerin ortasında, tam anlamıyla bir Pazar olduğunu ifade eden Burucu, “Adapazarı ilçemizin kuruluş hikayesi de buna dayanır. Sakarya 2 saatlik bir karayolu ulaşımı il ülkemiz nüfusunun neredeyse 3’te 1’inin ulaşabileceği bir şehir. Sanayi üretimi konusunda oldukça başarılıyız. Ama yetmez. Ticaret üzerine de yoğunlaşmalıyız. Bununla ilgili fuarcılık gibi alt konularda ciddi yatırımlar yapmalıyız” dedi.