USD 32,51
EUR 34,90
ALTIN 2.438,32
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Burucu: Hakikati anlatmak vatan görevidir

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Ayşe Tuğba Burucu, 14 Mayıs’ta ülkemizin kritik bir seçim yaşayacağını ifade ederek, “Devam mı tamam mı seçiminde, ülkemizin her alanda ilerlemesine engel olmak isteyenler yine ağır bir yenilgi alacak. Milletimizin sesini kimse kısamayacak. Bugün bu uğurda çalışmayı bir memleket meselesi bir vatan görevi olarak görüp yola çıktım” diye konuştu.

Burucu: Hakikati anlatmak vatan görevidir
17 Mart 2023 | 14:23
Son Güncelleme:

Önceki gün AK Parti aday adaylığı başvurusunda bulunan Ayşe Tuğba Burucu, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Burucu, bu dönemi bir vatan görevi olarak gördüğünü ifade ederek, 14 Mayıs seçimlerinin Büyük Türkiye’nin inşasında tamam mı, devam mı seçimleri olduğunu söylerken, milletin sesinin ve iradesinin, cumhurun sesi ile bir olduğu düzenin devamı için yollara düştüğünü söyledi. Burucu, “2019 seçimlerinde partim adına Taraklı Belediye Başkan aday adaylığı sırasında da çalışırken, milletimizin gönlündeki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine defalarca kez şahitlik ettim. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan demek, bugün milletimizin kendisi demek. Çünkü insanlarımız O’nu kendi ailesinden biri gibi görüyor. Ülkemiz büyük atılımları, her zaman güçlü liderlerin arkasından giderek başarmıştır. Bu dönemde de buna şahitlik ettiğimiz için çok şanslıyız” dedi.

İttifakımız millet ile

Türkiye’nin her alanda bağımsız ve güçlü bir ülke olarak dünyada artık bir denge unsuru haline geldiğini ifade eden Burucu, “Bunu yabancı ülkeler her fırsatta dillendiriyor. Zaten dünyadaki dengeleri yönetmeye çalışan ülkeleri en fazla rahatsız eden durum da bu. Onun için 14 Mayıs seçimlerini onlar da soluksuz takip ediyorlar ve bu ilerlemenin durması için ellerinden gelen desteği ‘masa başındaki’ partilere veriyorlar. Ama bu dava, onların kirli ve entrika dolu çabaları karşısında, mazlumların duaları ve davaya gönül verenlerin çabalarıyla sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Ak Parti kadroları, masa başında değil, sahada milletimiz ile ittifaklar yaparak bugüne geldi. Bundan sonra da sahada milletimiz ile el ele, masa başında ülkemizin geleceğini tasarlamaya kalkışanlara sert bir cevap vereceğiz.” Diye konuştu.

Memleket meselesi, devlet bekası, vatan görevi

Burucu şöyle konuştu: “Senelerdir Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ülkemizde çok ciddi anlamda bir muhalefet sorunu vardır ve son dönemde bu tavan yapmıştır. Sofra adabından bile yoksun olanlar, birbirlerini yemekle meşgulken, bu entrika koalisyonunun kazara bir de ülke yönetimine geldiğini düşünebiliyor musunuz? Düşünmek bile istemiyoruz. Türkiye’yi kimse o karanlık koalisyon günlerine döndüremeyecek. Bu işi en acı şekilde tecrübe etmiş olan milletimiz asla buna izin vermeyecektir. Bizler de bunları anlatmak için 14 Mayıs’a kadar sahada olacağız. Çünkü bu süreci ben, Memleket meselesi, devlet bekası, vatan görevi, millet sevgisi olarak görüyorum. Birliğimizi kimse bozamayacak.”

Ayşe Tuğba Burucu kimdir?

1980 yılında Taraklı’da dünyaya geldi.

İlköğretimini Taraklı’da tamamladı ve ardından sırası ile Ali Dilmen Lisesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Orman Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

2002 yılından itibaren Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi’nde Saha Çalışmaları Planlama, Yönetim, Organizasyon, Kontrol Mühendisliği, Mal ve Hizmet Alımları ile Yapım İşleri gibi birimlerde görev aldı.

16 yıllık tecrübesinin ardından daha önce Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan Dedeleri Sadullah Zühtü Aydın ve Yaşar Kozcağız ile Amcaları Halil Aydın ve Mehmet Aydın gibi 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Taraklı Belediye Başkan Aday Adaylığında bulundu.

2008 yılında AK Parti Siyaset Akademisi ile siyasi çalışmalara ilk adımını attı. 2008 -2011 yılları arasında AK Parti Serdivan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Serdivan ilçe Yönetimi olarak başarılı çalışmalara imza attı. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ile Yardım Derneklerinde gönüllü olarak görev yaptı. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem milletvekili seçimleri için partisi AK Parti’den, Sakarya Milletvekili aday adayı oldu.

İngilizce bilen Ayşe Tuğba Aydın Burucu, evli ve 2 çocuk annesidir.