USD 32,36
EUR 34,84
ALTIN 2.404,02
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Buraya gelen aç kalmıyor... Bir türbe hikayesi..

Bolu'da ormanlık alanda bulunan Tokadi Hayreddin Hazretleri Türbesi, manevi iklimiyle her yıl binlerce yerli ve yabancı vatandaş tarafından ilgi görüyor. Ömrünü İslam'a hizmete adayan Tokadi Hayreddin Hazretleri'nin yıllarca öğrenci yetiştirdikten sonra uzlete çekildiği ve ömrünün son yıllarını geçirdiği bölgede, gelen her ziyaretçiye yemek ikram ediliyor.

Buraya gelen aç kalmıyor... Bir türbe hikayesi.. - Sayfa 1

Tokadi Hayreddin Hazretleri Türbesi, Bolu şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta, Elmalık köyü sınırlarındaki ormanlık alan içinde bulunuyor. Halvetiyye tarikatı mensubu Hayreddin-i Tokadi ve müritlerine ait mezarların bulunduğu türbe, yaz kış vatandaşların ziyaretine açık. Hicri takvime göre 937 yılı, miladi takvime göre ise 1535 yılında vefat eden Hayreddin-i Tokadi Hazretlerinin türbesine gelen vatandaşlar, bu alanda dualar ederek ibadetlerini yapıyor.

Buraya gelen aç kalmıyor... Bir türbe hikayesi.. - Sayfa 2

Türkiye'de tek
Türbenin hemen yanı başında aşevi ve mescit de bulunuyor. Türkiye'de ilk olduğu bilinen aşevinde, türbeyi ziyarete gelen vatandaşlara yemek ikram ediliyor. Hayırsever vatandaşların yardımlarıyla ayakta kalan bölgeye aynı zamanda cami de inşa ediliyor. Caminin tamamlanmasının ardından vatandaşların namaz kıldığı mescit ise kütüphaneye dönüştürülecek

Buraya gelen aç kalmıyor... Bir türbe hikayesi.. - Sayfa 3

"Sivas'tan geldim"
Ailesiyle birlikte Sivas'tan Bolu'ya gelen Halil İbrahim Taştan, "İlk defa geliyorum. Gelip geçerken bu yoldan görüyordum levhasını. Çok da merak ediyordum. Namaz kılıp, ziyaretini yapacağız. Çok güzel bir yer, çok hoşumuza gitti. Kızım ve eşimle birlikte geldik. Onlar da çok beğendiler" dedi.

Buraya gelen aç kalmıyor... Bir türbe hikayesi.. - Sayfa 4

"Buradan ayrılırken çok büyük hafiflik hissedeceksiniz"
İngiltere'den Türkiye'ye geldiğini, İstanbul'dan Ankara'ya gidişinde türbeye uğradığını ifade eden Muammer Bozkurt, "Hayreddin Tokadi Hazretleri'nin yüzü suyu hürmetine dua edilirse, Cenabı Allah tarafından dualar kabul olur. Şimdiye kadar hangi kardeşimiz, hangi mümin buraya geldiyse bu mübareğin yüzü suyu hürmetine işi rast gelmiştir. İngiltere'den geldim. İstanbul'dan Ankara'ya giderken de uğradım. Buraya geldiğinizde ne kadar sıkıntı içerisinde olursanız olun buradan ayrılırken çok büyük hafiflik hissedeceksiniz" diye konuştu.