USD 32,54
EUR 34,88
ALTIN 2.425,79
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bu proje geleceğe nefes olacak

Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’ya tarihi bir yatırım daha kazandırıyor. 3 milyar TL’ye mal edilecek Darıçayırı Barajı, 6 milyon kWh enerjiyle şehir ekonomisine yılda 750 milyon TL kazandıracak ve içme suyunda geleceğe nefes olacak.

Bu proje geleceğe nefes olacak - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, enerji üretimi ve içme suyu alanında tarihi bir projeye daha imza atıyor. Hacmi ve ekonomiye vereceği büyük katkı sebebiyle şehrin en büyük yatırımlarından bir tanesi olarak nitelendirilen Darıçayırı Barajı projesi yapıla törenle Sakarya’ya tanıtıldı.

Bu proje geleceğe nefes olacak - Sayfa 2

Tanıtım törenine Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Lütfi Bayraktar ve Ertuğrul Kocacık, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, STK temsilcileri, muhtarlar, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

Bu proje geleceğe nefes olacak - Sayfa 3

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, toplantıda proje alanına canlı bağlantı yaparak merak edilenleri tek tek anlattı.

Bu proje geleceğe nefes olacak - Sayfa 4

Dev projenin teknik detaylarını aktaran Başkan Yüce, Darıçayırı Barajı’nın 3 milyar TL maliyetle inşa edileceğini, yılda 6 milyon kWh (kilovat) enerjiden ve su temininden elde edeceği 750 milyon TL’lik gelir ile kendisini 4 yılda amorti edeceğini söyledi.