USD 32,49
EUR 34,97
ALTIN 2.435,44
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bu Bilgileri Öğrendikten Sonra Hababam Sınıfı Filmlerini Başka Bir Gözle İzleyeceksiniz!

Belki yüz kez bıkmadan kahkahalarla izlediniz ama bu bilgilerin çoğunu ilk kez duyacaksınız, seriye olan bakış açınız daha da genişleyecek.

Bu Bilgileri Öğrendikten Sonra Hababam Sınıfı Filmlerini Başka Bir Gözle İzleyeceksiniz! - Sayfa 1

Rıfat Ilgaz'ın eseri ilk olarak tiyatroya uyarlanarak seyirciyle buluştu. Sahnede olan isimler Zeki Alasya ile Metin Akpınar'dı.

Eseri sinemaya uyarlama önerisi de bu ikiliden çıktı.

Bu Bilgileri Öğrendikten Sonra Hababam Sınıfı Filmlerini Başka Bir Gözle İzleyeceksiniz! - Sayfa 2

Bu ikili her ne kadar tiyatro uyarlamasında oynasalar da film yapma önerisini verseler de filmde olmamalarının bir nedeni vardı.

Yönetmen Ertem Eğilmez'in yıldız isimlerle çalışmama prensibi vardı o dönem. Hababam Sınıfı'ndaki çoğu oyuncu şimdi birer yıldız olsa da, o zamanlar sadece Tarık Akan yıldız olarak anılıyordu. Onunla da özel bir bağı olduğu için çalışmıştı. Zeki Alasya ve Metin Akpınar ise daha yüksek bir ücret alacakları başka bir filmde oynamayı tercih etmişlerdi.

Bu Bilgileri Öğrendikten Sonra Hababam Sınıfı Filmlerini Başka Bir Gözle İzleyeceksiniz! - Sayfa 3

Ertem Eğilmez ve Tarık Akan'ın arasındaki bu özel bağ neydi derseniz; Tarık Akan'ın pek çok filminde Ferit ismini kullanmasıyla da ilgisi var.

Ertem Eğilmez'in kaybettiği oğlunun ismi Ferit'ti, bu yüzden oğlu gibi sevdiği Tarık Akan'ın, birlikte çalıştıkları filmlerde Ferit ismini kullanmasını istiyordu. Bu şekilde oğlunun ismini yaşatmak istedi, Tarık Akan da 12 filmde Ferit ismini kullandı.

Bu Bilgileri Öğrendikten Sonra Hababam Sınıfı Filmlerini Başka Bir Gözle İzleyeceksiniz! - Sayfa 4

Hikaye serisinde olmayan bazı karakterler film için eklendi ve revize edildi. İnek Şaban, Mahmut Hoca karakterleri Kemal Sunal ve Münir Özkul'a göre düzenlendi.