USD 32,34
EUR 34,79
ALTIN 2.389,39
BIST100 10.237
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bu besin kefiri bile kıskandırıyor!

Diyet yapanların en büyük destekçisi lif bakımından zengin besinler. Bu besin kefiri bile kıskandırıyor. Günde 2 adet tüketmeniz yeterli.

Bu besin kefiri bile kıskandırıyor!
20 Şubat 2024 | 13:45
Son Güncelleme:

Kuru incirin faydaları

Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir, sağlıklı beslenme yolculuğunda sık sık tercih edilen bir atıştırmalık olma özelliğine sahip.

Potasyum, demir, kalsiyum, antioksidanlar ve kompleks karbonhidratlar bakımından zengin içeriğiyle adeta bir besin hazinesi.

Ancak özellikle diyabet hastalarının dikkat etmesi gereken bir nokta var: İncirin şeker içeriği yüksek olması ve kandaki şekeri aniden yükseltmesi, bu hastaların taze veya kuru incirden uzak durmalarını gerektiriyor.

Uzmanlar, tüketilecekse bile 1 adet incirden fazla yenmemesi konusunda uyarıyorlar.

Buna karşın, incir yüksek lif içeriğiyle sindirim sistemi sağlığını destekler. Lifler, artıkların bağırsaktan hızlı geçişini sağlayarak kabızlığı önler ve bağırsak içine su çeker. Ayrıca içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sağlığını iyileştirir.

Günlük beslenme programında günde 2 adet kuru veya taze incir tüketmek, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla yer bulabilir.

Bu şekilde sağlık dolu bir atıştırmalıkla hem lezzetli bir tat alabilir hem de vücudunuza gerekli olan lif ve besin öğelerini sağlayabilirsiniz.