USD 32,44
EUR 34,76
ALTIN 2.439,16
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Botox İstanbul İlinde En Sık Uygulanan Medikal Estetik Prosedürlerden Biri Olmaya Devam Ediyor

Botox tartışmasız son yılların en gözde medikal estetik prosedürlerinden biridir. Bunun doğal bir sonucu olarak botox İstanbul genelinde kadın ve erkek pek çok kişinin yoğun ilgisiyle karşı karşıyadır.

Botox İstanbul İlinde En Sık Uygulanan Medikal Estetik Prosedürlerden Biri Olmaya Devam Ediyor
25 Nisan 2022 | 19:28
Son Güncelleme:

Botox tartışmasız son yılların en gözde medikal estetik prosedürlerinden biridir. Bunun doğal bir sonucu olarak botox İstanbul genelinde kadın ve erkek pek çok kişinin yoğun ilgisiyle karşı karşıyadır. Aynı şekilde lipoliz de farklı yaş grubundan hastalarda etkili sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Uzman Dr. Şafak Göktaş lipolia, botox ve diğer medikal estetik prosedürler konusunda başarılı çalışmaları ile alanının önde gelen isimleri arasında yer almaktadır.

Botox estetik prosedürler başta olmak üzere birçok farklı alandaki tıbbi uygulamada kullanılmaktadır. Güvenilir bir prosedür olan botox estetik olarak son derece etkili sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak yüzde meydana gelen ve belirginlik kazanan ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesini sağlayan en etkili ve popüler yöntemlerden biri olma özelliğine sahiptir. Botox sırasında herhangi bir cerrahi kesi yapılmadığı ve non-invaziv bir prosedür olduğu için botox sonrası iyileşme süreci de kısa ve konforlu olmaktadır.

Botulinum toksini farklı tedavilere yönelik olarak tıp dünyasında 50 yıldan fazladır kullanılır. Clostridium Botulinum bakterisinden üretilen botulinum nörotoksin tip A’dan elde edilerek göz tembelliği, blefarospazm ve servikal distoni tedavisinde kullanılır. Ayrıca kozmetik amaçlarla en sık uygulanan tedavilerin başında gelir.

Botox ile Yüzünüzde Genç Bir Görünüm Elde Etmek Hayal Değil

Yaş almanın etkisiyle yüzde meydana çıkan ve giderek belirginlik kazanan ve mimik kaslarının hareketine bağlı olarak gelişen çizgilerin ve kırışıklıkların botox tedavisi ile giderilmesi mümkündür. Botox enjeksiyonu yapılan bölgedeki mimik kaslarına sinirler aracılığıyla iletilerek kasların kasılmasında rol oynayan sinyaller geçici olarak devre dışı bırakılır. Böylece kas hücrelerinin kasılması engellenerek kaslardaki sertleşme minimale indirgenir. Diğer yandan botox enjeksiyonu yapılan bölgedeki anormal ölçüdeki kas kasılmaları da engellenmiş olur. Yüz kaslarında geçici bir süreliğine sağlanan gevşeme sayesinde ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumu durdurulabilir.

Botox enjeksiyonu yapılmadan önce, belirli ölçüde serum fizyolojik kullanılarak toz halindeki botulinum toksini seyreltilir. Lokal anestezik etkili krem uygulama bölgesine sürülerek etki etmesi beklenir. Daha sonra nöromusküler dokuya ince iğneler kullanılarak belirli dozlarda enjeksiyon yapılır.

Botox enjeksiyonu ortalama 15 ila 20 dakika içerisinde tamamlanır. Kas dokuya yapılan botox enjeksiyonunun etkisi ortalama 24 ila 72 saat içinde görünürlük kazanır. Botox enjeksiyonu yapılan bölgede kızarıklık, morluk, şişlik ve ağrı görülmesi olasılığı vardır. Bu tür yan etkiler doğaldır ve ortalama birkaç gün içinde kendiliğinden düzelmeleri beklenir.

Botox Neden Yapılır?

Botox enjeksiyonundan yüzdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların yoğun olduğu bölgelerin tedavisinde yararlanılabilir. Yaş almaya bağlı olarak boyun bölgesinde ortaya çıkan dikey çizgiler, burun ucu, çene ve ağız çevresindeki çizgilenmeler için de botox enjeksiyonu etkili bir çözümdür. Nefertiti botox çene ve boyu çizgilerinin giderilmesi amacıyla uygulanır. Sarkma oluşmuş boyun ve çene hatlarının toparlanması ve gerginleştirilmesi etkilerini sağlar.

Çenede bulunan Masseter kasına yönelik olarak Masseter botox uygulanabilir. Masseter botox uygulamasıyla yüzde meydana gelen sert ve erkeksi görünüm giderilebilir. Kadınlarda Masseter kasının aşırı büyük olması kare şeklinde bir yüz görünümü ortaya çıkabilir. Botox enjeksiyonu ile kalp ya da üçgen şeklinde bir yüz görünümüne kavuşmak mümkün olur.

Botox enjeksiyonundan en doğal ve etkili sonuçların elde edilebilmesi için hastanın kişisel özellikleri, uygulama bölgesinin yapısı ve uygulama sırasında kullanılacak doz doğru bir şekilde değerlendirilmeli ve belirlenmelidir. Botox enjeksiyonu ile elde edilen etkinin kalıcılığı genellikle 4 ila 6 ay arasında değişir. Aynı bölgeye en az 5 ila 6 seans botox yapıldığı takdirde botox enjeksiyonunun kalıcılığı uzayacaktır.

Botox Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Botox enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinin mikrop kapmaması için enjeksiyon noktalarının hijyeni sağlanmalıdır. Bu bölgelere elle temas etmemek çok önemlidir. Aynı şekilde enjeksiyon bölgesine masaj yapmaktan ve uygulama sonrası sıcak suyla duş almaktan kaçınılmalıdır.

Botox sonrası doktor tavsiyelerine eksiksiz bir şekilde uyulması sayesinde botox enjeksiyonunun çevre bölgelere ve kaslara yayılması engellenebilir. Bu durum botoxun kan dolaşımına karışmaması ve etkisinin azalmaması için çok önemli bir noktadır.

Botox enjeksiyonundan sonra mimik yapılarak bölgedeki mimik kasları çalıştırıldığı takdirde enjekte edilen madde kaslar tarafından çok daha iyi bir şekilde emilir. Botox enjeksiyonundan sonra hastalar herhangi bir kesintiye uğramaksızın günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Botox enjeksiyonu alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından, doğru doz ve doğru teknikle uygulandığı takdirde oldukça güvenilirdir. Aksi takdirde kaşların yukarıya hiç kaldırılamaması, kaşların ve göz kapaklarının aşağı düşmesi, yetersiz uygulama nedeniyle kırışıklıkların giderilememesi, kaşlarda asimetri oluşması, kaşların gereğinden fazla yukarı kalkmasına bağlı olarak yüzde şaşkın bir ifade meydana gelmesi, ağız kenarına yapılan uygulama sonrası konuşmada zorluk yaşanması ya da kaşların kalkmaması gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılması riski vardır. Botox yalnızca enjeksiyon bölgesindeki kasları geçici olarak devre dışı bırakan bir prosedür olduğundan normal şartlar altında enjeksiyon bölgesi dışındaki kasları etkilemesi söz konusu değildir.