USD 32,38
EUR 35,05
ALTIN 2.326,15
BIST100 9.104
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Borcu olan vatandaşlara uyarı! Son gün!

Yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Borcu olan vatandaşlara uyarı!  Son gün!
24 Eylül 2021 | 17:12
Son Güncelleme:

TAKSİT İMKANI

Düzenlemeye mükellefler yoğun ilgi gösterirken, yapılandırma kanunundan yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon 336 bin mükellef başvurdu. Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www. gib.gov.tr" veya e-devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabiliyor. Kanun kapsamında, vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna olan kesinleşmiş borçların cezaları kaldırılarak güncelleniyor ve taksitle ödeme imkânı sağlanıyor.

Ayrıca ihtilafların sonlandırılması amacıyla dava safhasında olan alacaklar da yapılandırılarak ödenebiliyor. Hakkında vergi incelemesi bulunan mükellefler de incelemelerin bitmesinin ardından düzenlemeden yararlanabiliyor.

SON GÜN!

Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nail Van, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların, yapılandırmanın sağladığı avantajlardan yararlanması için son günü beklemeden e-sigorta, e-devlet üzerinden ya da şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceğini anımsattı.