USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bolu Tüneli'nde zincirleme kaza

Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza meydana geldi. Kazaya çok sayıda araç karıştı. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 aracın birbirine girdiği kazayla ilgili bilgileri paylaştı.

Bolu Tüneli'nde zincirleme kaza
19 Mart 2022 | 17:01
Son Güncelleme:

Bolu Dağı TEM Otoyolu geçişinde tünel içerisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında çok sayıda araç çarpıştı.

İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. İstanbul istikametine giden araçlar Abant gişelerinden D-100 yoluna yönlendirildi. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

VALİ ÜMİT'TEN AÇIKLAMA

Kaza yerinde inceleme yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Trafik D100 istikametinden veriliyor. Yarım saat içinde yol açılacak, araçların bazıları kaldırıldı. Tırların kaldırılması biraz zaman alacak ancak yol açılacak. Vatandaşlarımıza dikkatli olması konusunda uyarıyoruz. Bir kişi ağır yaralı olmak üzere toplam 30 civarında yaralımız var. Ekiplerimiz yolların buzlanmaması için gerekli çalışmaları yapıyor. Genel anlamda yollarımız açık” dedi.

BAKAN KOCA: 3'Ü AĞIR 17 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan kazayla ilgili açıklama geldi. Bakan Koca, "Saat 14.47'de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3'ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAZAYI ANLATTI

Kazada yaralanan Yavuz isimli sürücü, “Kaza olmuştu, biz de arkadan geldik duramayarak kazaya karıştık. Otobüs tıra çarpmış, ben de otobüse çarptım. Arkadan gelen otobüs de bana çarpınca benim aracım havaya kalktı” dedi.