USD 32,58
EUR 35,04
ALTIN 2.459,48
BIST100 9.830
İHBAR hattı 0552 642 79 79

BMX coşkusu başladı: “Sakarya dünyada bisikletin merkezi olma yolunda”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 23-24 Cumartesi ve Pazar günü (hafta sonu) gerçekleştirilecek olan BMX Supercross  Dünya Kupası için görkemli bir açılış seremonisi düzenledi.

BMX coşkusu başladı: “Sakarya dünyada bisikletin merkezi olma yolunda” - Sayfa 1

Seremonide 9 gün boyunca Avrupa’nın en kapsamlı tesisi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde gerçekleştirilecek olan yarışlarla ilgili bilgiler paylaşıldı. BMX heyecanının başladığı programda Sakarya’nın bisiklet sporuyla ilgili son dönemde hayata geçirdiği projeler anlatılırken, şehrin destinasyonlarına dair tanıtımlara yer verildi. Şehirdeki sporseverlerin de büyük ilgi gösterdiği açılışta, bisiklet pilotlarının yaptığı şovlar nefesleri kesti. Bunların yanı sıra, akşama renk katan dansçılar izleyenleri büyüleyen bir gösteri gerçekleştirdi.

BMX coşkusu başladı: “Sakarya dünyada bisikletin merkezi olma yolunda” - Sayfa 3

Açılış konuşmasını yapan Başkan Ekrem Yüce, organizasyon için Sakarya’yı ziyaret edenlere kentin güzelliklerini de görmeleri için tavsiyede bulunarak, “Yaklaşık 10 gün boyunca sürecek yarışların, Etkinliklerin, gösterilerin ve EXPO’nun şehrimize hayırlı olmasını dilerim. Bu süreç içerisinde tüm bu organizasyonun dışında Sakarya’nın eşsiz güzelliklerini görmenizi mutlaka tavsiye ederim. Deniz, göller, dağlar, yaylalar, verimli ovalar, temiz hava… Hepsi Sakarya’mızda var. Emin olabilirsiniz ki Sakarya, her mevsim olduğu gibi sonbaharda da görmeye değer. İçerisinde bulunduğumuz Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ülkemizin en önemli parkuru. Aynı zamanda dünyadaki benzerlerinden çok ileride bir tesis. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki şu an dünyanın en modern ve en fonksiyonel bisiklet parkurunda bulunuyoruz.” dedi.