USD 32,50
EUR 34,93
ALTIN 2.436,44
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

‘BİZDE VEFASIZLIK OLMAZ’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Akşam Haberleri Genel Yayın Müdürü Güven Hasbaş’a konuştu.

‘BİZDE VEFASIZLIK OLMAZ’
08 Nisan 2023 | 20:00
Son Güncelleme:

İşte o röportaj

Soru; Sakarya'da değişim olur mu?

DEĞİŞİM BEKLENTİSİ VAR

AK Parti değişim, gelişim, yenilik partisi. Bunu geçmiş seçimlerde, geçmiş görevlendirmelerde hep yaşadık. Her zaman belli oranda değişim oldu. Şimdi de olur. Hatta şimdi belki de daha da yüksek oranda olur. Bence olmalı da. Zira değişim beklentisi var ve bu değişim beklentisini iyi yönetmemiz şart.

Soru: Üç dönem kuralı uygulanacak mı?

“KURAL UYGULANMALI”

Şahsen ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımlarından ve hatta açıklamalarından kuralı uygulama niyetinde olduğunu anlıyorum. Kişisel kanaatim de bunun çok doğru ve yerinde bir karar olacağı şeklindedir.

Soru: Peki 3 döneme takılmayan ancak 3, 4 ve 5 dönemdir vekillik yapanların durumu ne olacak?

“ÜÇ DÖNEM KURALI GENİŞ TUTULUR”

Bence onlar için de aynı şey olur. Yani muhtemelen kural, onları da kapsayacak şekilde geniş tutulur.

Soru: Esasında üç dönem kuralını sorarken sizin durumunuz ne olacak demeye getirmek istiyorum. Listede olmazsanız üzülür müsünüz?

“ASLOLAN DAVAYA NEFER OLMAKTIR”

Ben de 3 döneme takılıyorum. Esasen bu kuralı uygulamanın partimizin faydasına olacağına da inanıyorum. ‘Listede olmayınca üzülür müsün?’ sorunuza gelince, niye üzüleyim ki? Bizler, makamlara değil davaya bağlıyız. Makam verilmese hatta verilmiş olanlar alınsa da bizim davaya olan bağlılığımız değişmez, değişmemeli de. Zira bizler, makamları hiçbir zaman amaç olarak görmedik, göremeyiz. Makamlar, milletimize hizmet etmede sadece birer araçtır. Aslolan illa bir yerde olmak değil, davaya nefer olmak ve imkanlarımız ölçüsünde dava tekerleğinin tümsekte kalmaması için uğraş vermektir.

2001'DEN BERİ AKTİF SİYASETİN İÇİNDEYİM

Ben, 2001'den beri aktif bir şekilde siyasetin içindeyim. 10 yıl boyunca Yerelde; Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı, Kurucu Adapazarı İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundum. Dört dönemdir de (12 yıl) milletvekiliyim. Bunun son 5 yılı Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olarak geçti. Halen de bu görevdeyim. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde hepimize iş düşüyor. Ancak bizim birime belki daha da fazla iş düşüyor. Şu an için en büyük amacım, şahsıma tevdi edilen görevleri aksatmadan yapmaktır.

GENÇLERE ALAN AÇMAK DURUMUNDAYIZ

Milletvekilliğine gelince; şahsen ben, yeni yeni arkadaşlarımızın ve genç kardeşlerimizin bu yolda daha fazla sorumluluk almalarını arzuluyorum. Bu noktada onlara alan açmak ve hatta elimden geldiğince kendilerine yardımcı olmak en önemli arzumdur. Hamdolsun ben kazasız belasız dört dönem geçirdim. Allah herkese gönlünce versin.

Soru; 4 dönem vekillik yaptınız. Kısa bir özet istesek sizden, hizmetler, ilişkiler...

BİRLİK İÇİNDE SAKARYAMIZA HİZMET ETTİK DEVASA İŞLERE İMZA ATTIK

Siyaset yaptığım süre zarfında;

● Sadece vekillik yaptım. Başka hiçbir işle uğraşmadım.

● Vekillik statüsünü şahsım ve yakınlarım için değil, şehrim ve ülkem için kullanmanın gayreti içinde oldum.

● Birlik beraberlik içinde şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Birçok icraat, yatırım ve hizmetin Sakarya'ya gelmesine vesile olduk. Sadece son bir kaç yılda; Acil Durum Hastanesinin yapılması, Bin Yataklı Şehir Hastanesi ve Yeni Adliye Sarayı inşaatına başlanması, İkinci Üniversite kampüs alanına ilişkin yer belirleme ve bu yerle ilgili sorun ve sıkıntıların ortadan kaldırılmasına ilişkin çok güzel adımlar attık. Bugünlerde bir yandan Erenler Bekirpaşa Otoban çıkışı hizmete açılacak ve Karapürçek yolunun yapımına da start verilecek. Böyle nice eser hizmetlere vesile olduğumuz için Allah'a hamd ediyorum. Bu işleri birlikte kotardığımız milletvekili arkadaşlarımıza, il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere belediye başkanlarımıza, basınımızın her ferdine ve aziz hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Belki vekil olarak değil ama bir şekilde bundan sonra da davamız, şehrimiz ve hemşehrilerimiz için katkımız ve gayretimiz hep devam edecektir.

Soru: Yani makam olmasa dahi kenara çekilmem diyorsun. Doğru mu anladım?

NÖBETİ NEREDE DEĞİL NASIL TUTTUĞUMUZ ÖNEMLİ

Evet, kesinlikle doğru anladın. Bizler, kendimizi bu davanın neferleri olarak görüyoruz. Katkı sağlamak için illa vekil olmak gerekmiyor. Hatta illa bir makamda bulunmak da gerekmiyor. Aslında nöbeti nerede tuttuğumuzdan daha çok nasıl tuttuğumuz önemli. Makam var veya yok hiç önemli değil. Her noktada yapılacak bir şeyler mutlaka vardır. Kaldı ki makam yok diye kenara çekilmek dava bilincimize de ters düşer. Öyle yaparsak ‘Aslolan davadır makamlar değil’ sözümüze de uygun davranmamış oluruz ki buna hakkımız yok.

NE OYUNDAN DÜŞERİZ NE DE VEFASIZLIK YAPARIZ

Şartlar ne olursa olsun kimse bizden, vekillik yok diye oyundan düşüp kenara çekilmemizi, davaya sırt çevirmemizi ya da bizim için gecesini gündüzüne katan, yapılamaz denilen çokça işi yapan, bize birçok ilk, yenilik ve güzellik yaşatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vefasızlık yapmamızı beklememelidir.

Soru: Geçen bir televizyon kanalında babanın sana yaptığı tavsiyeden bahsetmiştin. Neydi o?

BABAMIN TAVSİYESİNE UYACAĞIM

Babam, bir kaç yıl önce bana dedi ki:

1) Oğlum, her şeyin bir sonu var. Vekillik seni bırakmadan sen vekilliği bırak.

2) Sakın Erdoğan'ın çizgisinden ayrılma. Zira onun gibisi kolay yetişmiyor.